FUNKCIONALNA, MODERNA I LUKSUZNA: kuhinja po mjeri s vrlo atraktivnim rješenjima

Bilo da je riječ o podovima, zidovima ili pak samom namještaju, uzorci elegantnog mramora i dalje vladaju kuhinjskim prostorom. Pogledajte kako je kuhinju u kojoj je mramor prilično zastupljen, uredio tim Mirjane Mikulec!


 

 

Studio Mirjane Mikulec uređuje stan u novogradnji koji se prostire na 75 kvadrata. Za početak, pokazat ćemo vam kako je uređena kuhinja koja zauzima površinu od 12 kvadrata.

Klijenti su imali nekoliko zahtjeva – otvoreni prostor koji je podijeljen funkcionalnim elementom s otvorom, kuhinjski otok, sive tonove i uzorak mramora.

“S obzirom na to da je riječ o novogradnji  zadržali smo predviđeno tlocrtno rješenje. Kuhinja je U oblika, a elemente smo smjestili na dva zida. Upravo na njima smo napravili svojevrsnu pregradu i tako dobili željeni oblik kuhinje. Osim toga, u kuhinju smo smjestili i otok te jedno vrlo zanimljivo vizualno, ali i funkcionalno rješenje – nišu odnosno otvor koji povezuje kuhinju s ostatkom prostora”, objašnjava dizajnerica Mirjana Mikulec.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Saša Lisjak

Klijenti su bili vrlo jasni oko izgleda kuhinje, no izbor materijala su prepustili dizajnerima. Budući da je jedan od zahtjeva bio uzorak mramora, odabran je laminam baš s njim. Laminam se nalazi između gornjih i donjih elemenata te je vanjski dio kuhinjskog otoka napravljen od njega. Za fronte je odabran medijapan i to u dvije nijanse sive. Korišten su i smartcube elementi  kako bi se kreirala polica predviđena za začine i vina te je tako stvorena elegantna i funkcionalna kuhinja s vrlo efektnim rješenjima za police, nišu i otok.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Saša Lisjak

“Funkcionalnost smo postigli rasporedom kao i odabirom elemenata. Zidna obloga i otok su od laminama čiji mramorni uzorak izgleda jako luksuzno i profinjeno. Željenu eleganciju u ovoj kuhinji naglasili smo i zlatnim visilicama, ali i tamnim detaljima poput visokih stolaca. Svjetlija nijansa sive je stavljena na visoke elemente kako bi se zadržala dominaciju sive, a zbog dinamike smo ih kombinirali s tamnijom nijansom na donjim elementima”, otkriva za kraj Mirjana Mikulec.

Detaljnije informacije o nastanku ove kuhinje pogledajte u video prilogu!

 

Komentari