MODERNA, JEDNOSTAVNA I LUKSUZNA: mramor i zlatni detalji u ovoj kuhinji oduševit će ljubitelje raskoši

Vlasnici kuhinje koju je uređivao studio Mirjane Mikulec imali su nekoliko zahtjeva: nema gornjih elemenata, dekor mramora i zlatni detalji. Sve to moralo se uklopiti u open space prostor koji uz kuhinju od pet kvadrata čine blagovaonica i dnevni boravak.

 


Novi izazov stavljen je pred arhitekte studija Mirjane Mikulec. Zahtjevi klijenata su bili vrlo jasni: nema gornjih elemenata, dekor mramora i zlatni detalji. Sve to moralo se uklopiti u open space prostor koji uz kuhinju čine blagovaonica i dnevni boravak. Dio predviđen za kuhinju bio je 5 kvadrata pa je prvi zadatak nakon izmjere bila izrada tlocrtnog rješenja.

Uz poštivanje svih zahtjeva klijenata, prijedlozi su od prve bili prihvaćeni i krenulo se s izradom. Prednost kuhinja male kvadrature je što upravo zahvaljujući njenom otvaranju prema ostatku stana gubimo dojam skučenosti koji bi nam mogao pasti napamet. Upravo zahvaljujući izbjegavanju gornjih elemenata postiao se dojam prostranosti, a da je sve nadohvat ruke.

PROJEKT: MIRJANA MIKULEC INTERIJERI / FOTO: DARKO MIHALIĆ

Kako je kuhinja omeđena zidovima sa tri strane postojala je mogućnosti da se na najkraći zid stavi visoki element predviđen za pohranu stvari koji je obučen u ogledalo. Klijenti su poželjeli dekor mramora, pa su za fronte elemenata izabrani sivi dekori koji se odlično slažu.

Korišten je i laminam – on je odličan izbor kada želite, kao u ovom slučaju, uskladiti i radnu ploču i zidnu oblogu. Isti materijal korišten je i za blagovaonski stol. Ujednačeni izgled kuhinje postignut je kantiranjem korpusa s vanjske strane u boju fronti.

PROJEKT: MIRJANA MIKULEC INTERIJERI / FOTO: DARKO MIHALIĆ

U prilogu pogledajte kako je tekao proces uređenja te kako se od praznog prostora dobila kuhinja koja se savršeno uklapa u ostatak uređenja.

 

 

Komentari