BRZINSKO OPREMANJE DJEČJE SOBE: prazna prostorija vrlo brzo je postala malo dječje carstvo

Tim Mirjane Mikulec dobio je zadatak opremanja dječje sobe i to u što kraćem roku. Zadaća im je bila u prostor smjestiti sve što treba jednom školarcu – prostor za odmor, igranje, učenje i dovoljno skladišnog prostora.

 


Prazna prostorija u vrlo je malo vremena postala dječja soba jer je takav bio zahtjev vlasnika. Uz planiranje i kreiranje njezina izgleda, jedan od osnovnih koraka bio je  u prostoru organizirati sadržaje kojima će se zadovoljiti sve djetetove potrebe.

“Prostoriju od 11 kvadrata pretvorili smo u dječju sobu čiji izgled odražava želje malog vlasnika, ali i roditelja. Šestogodišnji dječak koji će ovdje boraviti izrazio je želju za vrećama za sjedenje dok su roditelji poželjeli udoban krevet, mjesto a odlaganje i radni stol kako bi sve bilo spremno za školu”, objašnjava dizajnerica Mirjana Mikulec.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

Dječja soba uvijek mora zadovoljiti nekoliko funkcija. Ona je mjesto za odmor, odnosno spavanje, prostor za igranje i druženje s prijateljima, učenje i pohranu odjeće, knjiga, školskog pribora, sportske opreme, kao i igračaka.

“Kao i kod spavaćih soba tako i kod dječjih ja uvijek krećem od odabira kreveta. Ovdje smo imali dovoljno prostora za nešto veće dimenzije pa smo odabrali model nešto veći od standardnih dimenzija, širine 120 centimetara. Na jednu stranu smo smjestili krevet, a na drugu ormar i stol kako bi prolaz do prozora ostao otvoren”, otkriva dizajnerica.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

Dio iza vrata bio je idealan za smještanje ormara pa smo tamo stavili ormar za odjeću, radni stol i policu za knjige. Radni stol dobiva i dalje dovoljno prirodne svjetlosti, a ispod prozora ostalo je dovoljno prostora da se smjeste vreće za sjedenje.

“Iako ljudi za dječje sobe često biraju plastične ili drvene stolce koji su laki za održavanje, riječ je o djetetu u razvoju pa smo mi ovoga puta mislili prvenstveno na udobnost. Odlučili smo se za tapecirani stolac u smaragdno zelenoj boji. Odabrali smo tepih koji je u svijetloj, bež nijansi prošaran zelenim detaljima pa će se dobro slagati sa zelenim stolcem, a sobi će dodati malo boje”, ističe dizajnerica te dodaje:

“U dječjim sobama vrlo su bitni detalji, kao i komadi namještaja koji mogu biti višenamjenski. Zato smo ovoga puta odabrali i pomoćni stolić kreativnog izgleda, koji osim što podiže estetiku prostora, može poslužiti i kao košara za spremanje igračaka”, savjetuje dizajnerica.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

Također, pri uređenju dječje sobe preporuka je birati namještaj koji može trajati dugi niz godina. Odaberete li dječje motive oni će vrlo brzo dosaditi, pa njih radije provucite kroz detalje koje ćete kasnije lako mijenjati.

Sve detalje opremanja, kao i ulogu Samsungovog uređaja preko puta kreveta otkrijte u video prilogu!

 

Komentari