NAGRADNO PREUREĐENJE: prazna soba napokon je dobila svoju ulogu i postala mjesto za goste te radni kutak

Dora je preseljenjem u kuću izvan grada dobila i prostoriju koja će imati dvije uloge: gostinjsku i radnu. Pogledajte kako je tim Mirjane Mikulec uredio prostor i je li uspio ispuniti vlasničina očekivanja

 

 


Dora je nedavno gradsku užurbanost zamijenila mirnijim okruženjem, a jedina prostorija doma koja joj je ostala neuređena je radno-gostinjska soba koju je prijavila na natječaj InDizajna i Meblo Tradea te ga osvojila.

Nakon izmjere prostora i detaljnog planiranja, odabran je sav namještaj i dekoracije te je ekipa InDizajna krenula u Dorin novi dom. U sobi koju je prijavila za uređenje se trenutačno nalazi ugradbeni ormar i stari radni stol koji je Mirjana Mikulec odlučila ostaviti i uklopiti u projekt. Budući da je riječ o novoj nekretnini, nema potrebe za popravljanjem zidova.

 

Foto: Marko Cindrić

No, da bi zidovi ipak bili dekorirani, obogaćeni su štukaturama složenima u okvire. Unutar njih postavljene su tapete kako bi se podigao cjelokupni izgled sobe. Zid radnog dijela sobe djelomično je obojan u tamnu nijansu sive.

Nakon toga red je došao na namještaj, sofu, tepih, klub stolić, radna stolica te detalje poput zavjesa i rasvjete. Odabrana je crna visilica jednostavnih linija koja će se odlično uklopiti u prostor. Za radni dio iskorištena je zidna svjetiljka koju je Dora donijela iz starog stana. Biran je tepih u neutralnim sivim i crnim nijansama, koji je unatoč tome unio toplinu, a pritom nije nametljiv. Pored sofe u antracit sivoj i ovakvog tepiha te malog klub stolića, tapete dolaze još više do izražaja i postaju glavni stilski akcent.

 

Foto: Marko Cindrić

“Dori smo u samo osam sati uredili radno-gostinjsku sobu. Od bezličnog prostora dobili smo ugodno mjesto za rad i odmor. Zidove smo obogatili štukaturama i tapetama s jedne strane, i tamnim kubusom s druge kojim smo ujedno vizualno odvojili radni kutak. Birali smo sofu na razvlačenje koja se ne ističe, a tepihom i detaljima sobi smo dali osobnost”, zaključuje dizajnerica.

Sve detalje ovoga makeovera pogledajte u video prilogu, kao i Dorinu reakciju na novi izgled prostorije.

Foto: Marko Cindrić

 

Komentari