LJEPOTA JEDNOSTAVNOSTI: uređenje spavaće sobe za mladi par s bebom

Vlasnici stana u novogradnji, mlada obitelj s bebom poželjeli su jednostavnu spavaću sobu svijetlih tonova u kojoj bi smjestili tek osnovne elemente

 

 

Prazan prostor buduće spavaće sobe u stanu u novogradnji potrebno je bilo namjestiti tako da zadovolji potrebe mlade obitelji s malom bebom. Sve što vlasnici nose sa sobom iz starog stana je drveni dječji krevetić koji će prije smještanja u roditeljsku spavaonicu doživjeti mali makeover.

“Pozicija kreveta već je određena izvodima, a kako uz krevet dolazi i dječji krevetić, nemamo puno prostora za ostali namještaj”, ističe Mirjana Mikulec.

Što se uređenja tiče, slijedile su se želje klijenta.

“Kod svakog prostora, tako i u ovom slučaju, glavnu riječ ima klijent. Koliko god bismo se mi ponekad željeli poigrati tapetama, materijalima i bojama, ako klijent želi jednostavnu svijetlu sobu i ako je tlocrt zadan, mi zapravo nemamo puno izbora. Slično je u ovoj sobi. Klijent ne želi boje, osobito ne na zidovima, želi vrlo jednostavnu sobu svijetlih tonova”, objašnjava dizajnerica.

 

Foto: Darko Mihalić

 

U ovom slučaju odluka je pala na bež paletu tonova, pa je i krevet odabran u tim nijansama. Dok je dječji krevetić u sobi, nema dovoljno prostora za ormare, pa se tim Mirjane Mikulec pobrinuo da uz manje komade namještaja stvori ugodan ambijent. Pored kreveta, soba će biti opremljena tepihom, zavjesama, noćnim ormarićima i dječjim krevetom koji će se obnoviti novim slojem boje.

Odabrana je bijela boja tako da odgovara i dječacima i djevojčicama, dok su za noćne ormariće odabrani stolić i košare koje ne zauzimaju puno prostora, imaju skladišni prostor, a djeluju jako efektno.

 

Foto: Darko Mihalić

Komentari