OLAKŠAJTE SI ŽIVOT KLIMA UREĐAJEM: odaberite model prema svojoj mjeri koji će i stilski obogatiti vaš dom

Kada nastupe velike vrućine, svakodnevni život postaje nezamisliv bez klima-uređaja. U suprotnom, nećemo biti efikasni na poslu, kao niti dobro se odmoriti kod kuće te će nas pratiti neprestana iscrpljenost. No, koji model odabrati?

 

 

S ljetnim temperaturama raste potreba za klimatizacijskim uređajima kako bi zadržali efikasnost te mogli lakše funkcionirati na poslu te se opustiti i odmoriti u svoja četiri zida i osjećati ugodno, bez dodatnog iscrpljivanja. Bez klima-uređaja provodimo ljeta preživljavajući, ali to se lako može riješiti odlaskom u trgovinu i nabavkom pravog modela.

No, da bi vaš dom ili ured bio ugodan i ljeti, važno je pravilo odabrati klima uređaj koji odgovara kvadraturi, ali i namjeni. Upravo zato klimatizacijske jedinice birajte ovisno o njihovim karakteristikama, kako bi bili maksimalno prilagođeni vašim životnim potrebama i dali optimalan učinak u prostoru u kojem se nalaze.

Pritom treba vidjeti novitete na tržištu koji, pored kvalitete, poput Daikina, nude napredna tehnološka rješenja ugrađena u klima  uređaje. Ona će vam omogućiti da uređajem upravljate s mobilnog telefona te imati uvid u potrošnju električne energije.

 

Foto: Daikin Hrvatska

Isto tako, moderni klima uređaji nude mogućnost da ih koristite tijekom cijele godine, i u hladnim danima, kada je prostor potrebno zagrijavati. Evo što prije svega trebate znati prije nego odaberete pravi model:

  1. Ako uređaj postavljate u prostoriju s kosim krovom ili potkrovlje, najprikladnije rješenje je parapetna jedinica. Ona omogućava pravilnu distribuciju klimatiziranog zraka, a posebno je učinkovita kod grijanja jer ispuhuje topli zrak u zoni nogu
  2. U tipičan stambeni prostor koji treba samo hlađenje najčešće se postavljaju zidne jedinice koje se svojim modernim dizajnom uklapaju u svaki prostor
  3. U stanovima sa spuštenim stropom najbolje će funkcionirati kanalske jedinice koje su idealne zbog svoje neprimjetne ugradnje. Budući da su smještene unutar spuštenog stropa ili u zidu, vidljivi su samo otvori za zrak.

 

Foto: Daikin Hrvatska

 

Koje sve mogućnosti nude moderni klima uređaji te kako možete poboljšati kvalitetu zraka koristeći ih, saznajte u video prilogu!

Foto: Daikin Hrvatska

Komentari