Tri ideje za uređenje blagovaonice: pronađite najbolju varijantu za svoj dom

Srce doma, kuhinja, postaje još toplija i ugodnija kada je uz nju blagovaonica. Bio taj prostor velik ili malen, pri njegovu uređenju vodite računa o tome da se dobro uklopi u ostatak interijera. Blagovaonica okuplja obitelj i društvo za stolom pa je itekako važno kako izgleda, ali i da vam je u njoj ugodno.

 


Stan od 65 kvadrata u potpunosti je uređen, ali blagovaonica je ostala nedorečena. Vlasnici su kupili samo stol, a InDizajn tim će tepisima, stolcima i dekoracijama iz Meblo Tradea dočarati mogućnosti njezina budućeg izgleda.


PRVA VARIJANTA

“U prvoj varijanti odlučili smo ne odskakati previše od ostatka bazičnog nenametljivog interijera i u prvi plan staviti dojam suptilnosti i prirodnosti. Tepih i stolce birali smo zato u istoj nijansi, a dekoracije prate stil uređenja cijelog stana”, objašnjava dizajnerica Mirjana Mikulec.

Priču zaokružuju keramičke vaze starinskog izgleda u kombinaciji s drvenom figurom koje se harmonično nadovezuju na već postignut dojam jednostavnosti i diskrecije.

InDizajn / Foto: Marko Cindrić

DRUGA VARIJANTA

“Drugu varijantu karakteriziraju boje. Tepihu s modrim i bež tonovima pridružili smo narančaste stolce, koji su ovu kombinaciju učinili skladnom, a upečatljivom”, otkriva dizajnerica,

Završni dojam dodatno smo razigrali zdjelom s voćem u raznim bojama uz koje nije potrebna nikakva dodatna dekoracija. Igrajući se bojama prostor smo učinili življim i veselijim.


InDizajn / Foto: Marko Cindrić

TREĆA VARIJANTA

“Treći setting je za one koji vole malo dramatičnosti. Karakterizira ga jednostavnost kombinacije koju donose crna i bijela. U kontrastu s crnim stolom i stolcima stoji tepih čijom površinom ipak dominira bijela, prošarana tamnim oblicima”, ističe Mirjana.

A kako ova kombinacija ne trpi previše dekoracija, zadržana je minimalistička, a opet elegantnu notu. Crni pliš na stolcima, kao i bogato granje, dodatno su pojačali notu teatralnosti.

InDizajn / Foto: Marko Cindrić

Nadamo se da smo vas ovim prijedlozima inspirirali za uređenje vlastite blagovaonice!

Komentari