Sasvim posebna kuhinja: upečatljive kombinacije boja za odvažne

U stanu u novogradnji zadatak studija Mirjane Mikulec je opremiti i kuhinju od skoro 10 četvornih metara, koja je specifična prije svega zbog svoje kosine koja se pruža cijelom jednom stranom zida. No, uređenje ju je učinilo još posebnijom…

 

 

“Želja mi je da ovaj dio stana, pa tako i kuhinja, odskače od uobičajenog modernog stila uređenja na koji smo zapravo navikli. Zato ćemo se u ovom slučaju poigrati malo drugačijim materijalima i bojama”, opisuje Mirjana Mikulec kuhinju koja je dio peterosobnog stana na elitnoj zagrebačkoj lokaciji.

Prostor od skoro 10 četvornih metara već je specifičan svojim osnovnim karakteristikama, kosim zidom. Upravo to diktiralo je raspored elemenata koji nisu mogli biti složeni kao u standardnim modelima kuhinja. Osmišljen je tlocrt u kojem na dvije strane zida dolaze gornji elementi, dok su dvije strane ostale slobodne od visećih elemenata, a sam ulaz u kuhinju djelomično se zatvorio šankom. Isto tako, odlučeno je da zidovi neće biti obloženi keramikom….

Zeleni dio fronti kuhinjskih ormarića ukrašen je profilacijama odnosno ukladama, koje su trenutno vrlo popularne na namještaju. Time se  unio klasični element koji u kombinaciji ravnim linijama kuhinje čini jedinstven spoj. Stilu modernizirane klasike u kuhinji doprinijeli su i barski stolci presvučeni baršunom u toploj i profinjenoj ružičastoj nijansi.

 

 

 

“Za radnu površinu odabrala sam laminam s popularnim motivom mramora koji će odlično izgledati u kombinaciji s dvije nijanse zelene boje. Za nešto luksuzniji dojam odabrala sam i zlatnu oblogu od stakla koja će krasiti vanjski dio šanka i donjih elemenata. Kako je kombinacija boja prilično upečatljiva, kuhinjski zid nećemo oblagati keramikom niti bilo kakvom drugom oblogom, već ćemo ga obojiti perivom bojom koja se jednostavno i lako održava te je otporna na vlagu”, ističe dizajnerica.

 

Kako je teklo opremanje ove originalne kuhinje, pogledajte u video prilogu!

 

 

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

 

Komentari