KREATIVNI MAKEOVER TEGLICA: poigrajte se bojama i ljepilom i stvorite unikatne primjerke za svoj dom

Volite izrađivati stvari svojim rukama? Ili baš niste vični tome, ali biste htjeli osvježiti svoj dom uz mala ulaganja? Imamo super jednostavan i kreativan prijedlog za vas: obnovu starih tegli koje će vam pokazati naša suradnica Antonia.

 


Biljke će osvježiti svaki prostor i dati mu osjećaj doma. Osim biljaka, i tegle imaju veliku ulogu jer se njima možete poigrati pri uređenju.

Suradnica InDizajn tima, Antonia Antolović, pokazat će vam kako sami možete preurediti i popraviti neke tegle koje već imate kod kuće, ali i kako onim novima dati malo osobnosti. Također, pokazat ćemo vam i kako možete ‘zakrpati’ oštećene tegle.


MAKEOVER STARIH TEGLI

Antonia će vam prvo pokazati (sve detaljno možete vidjeti u video prilogu) kako preurediti stare tegle. Dvije tegle Antonia je spojila u jednu. Kako je jedna od tih tegli malo oštećena, prvi korak bio je njezin popravak i to reparaturnim betonom.

Kada je tegla ‘zakrpana’ betonom, zalijepila se s drugom teglom montažnim kitom. Prije bojenja tegle su ostavljene da se suše 24 sata.

InDizajn / Foto: Darko Mihalić

DRUGA VARIJANTA OBNOVE STARIH TEGLI

Druga varijanta slična je prvoj ali se ovdje koriste manje teglice. Njih je Antonia, kao i onu veću, zalijepila montažnim kitom. Ali prije nego ih su pobojane, teglice je trebalo prebrusiti i impregnirati.

Zatim se krenulo na ljepljenje tegli jedna na drugu, te sušenje u trajanju od 24 sata.

InDizajn / Foto: Darko Mihalić

MAKEOVER TEGLI OD TERAKOTE

Za treću i zadnju verziju koristit ćemo tegle od terakote koje izgledaju jako lijepo same po sebi. No, ako ih želite učiniti još zanimljivijima, Antonia ima prijedlog kako ćete to učiniti. Njih je također odlučila pobojati, a koristila je bijelu i zelenu boju.

“Moj savjet je da se poigrate linijama i da svaka tegla bude drugačija. Budući da koristite iste boje, moći ćete ih grupirati u prostoru, a neće biti monotone”, savjetuje Tonka. Inspirirajte se njezinim prijedlozima!

 

InDizajn / Foto: Darko Mihalić

 

 

Komentari