MODERNA SPAVAĆA SOBA: jednostavne linije, neutralna paleta boja i savršeno iskorišten svaki kvadrat

Pogledajte uređenje moderne spavaće sobe u kojoj je studio Mirjane Mikulec, kao i gotovo uvijek, priču gradio oko kreveta. Nadamo se da će vam se svidjeti konačni rezultat i da ćete dobiti ideju za uređenje vlastite.

 

 


Pri uređenju spavaćih soba trebalo bi se voditi vlastitim ukusom jer je najvažnije da prostor bude ugodan onome tko u njemu boravi. Bez obzira na trendove – boje, dekore i materijale, birajte u skladu sa svojim željama.

Isto je učinio i tim Mirjane Mikulec uređujući stan u novogradnji za klijenticu. Spavaća soba smještena je u prostoriju od 12 kvadrata, a klijentica je željela jednostavne linije i neutralnu paletu boja. Iako u spavaćim sobama gotovo uvijek savjetujemo stavljanje zastora, klijentica ih ovaj put nije željela.

“Što se samog tlocrtnog rješenja tiče, ormare smo postavili na zid uz vrata kako bi dobili i TV zid koji je klijentica željela. Time smo maksimalno iskoristili prostor, što je bio jedan od uvjeta. Nasuprot njemu pozicionirali smo krevet i stolić za šminkanje. Na ovaj način zadovoljene su sve zadane funkcije, a ostavljeno je dovoljno mjesta za nesmetani prolazak”, opisuje dizajnerica raspored u sobi te dodaje:

“Budući da je klijentica imala jasne smjernice za uređenje, vodili smo se njenim željama. Kako baza ipak nebi bila preobična, odlučili smo postaviti jednostavne štukature i to linearno na zid kod uzglavlja”.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

Zvijezda sobe je naravno krevet, koji je odabran u Perfecta Dreamsu, uključujući i manje komade namještaja. Odluka je pala na model Orlando koji, osim što  je odgovarao veličinom (120×200 cm), ima nekoliko prednosti. Madrac se može birati po želji što je prednost ako imate posebne želje oko tvrdoće istog. Također, birati možete i model uzglavlja i time ga uskladiti s ostatkom uređenja.

Vodeći se željama klijentice, dizajnerica se odlučila za sivu boja tkanine za ležaj koja se uklopila s dekorima fronti ormara.

 

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

Zahtjev za puno skladišnog prostora riješen je namještajem po mjeri. Birana je neutralna nijansa tople sive za fronte čime ostavilo prostora sobi dati osobnost manjim komadima namještaja i detaljima.

“S obzirom na to da je baza neutralna, manji komadi namještaja nisu napadni, a daju osobnost. Uz konzolu za šminkanje odabrali smo stolac tapeciran u trenutno vrlo popularan materijal koji prostoru daje toplinu”, otkriva dizajnerica.

Ostatak dekoracija vrlo je diskretan što naglašava profinjenost dok je priča povezana tepihom orijentalnog uzorka, no smirenih tonova. Diskretna rasvjeta nastavak je na ostatak uređenja.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

Komentari