ODIŠU LUKSUZOM: vinil ploče nove generacije izvrsno izgledaju na podovima modernog doma

Vinilne ploče uvijek su bile prisutne u interijerima, a sada su iznimno popularne zbog brojnih dobrih svojstava koje imaju. Upoznajte se s njihovim vrlinama kao i načinom postavljanja.


LVT podne obloge, poznatije kao luksuzne vinil ploče sve su popularnije u interijerima i to zbog svoje otpornosti, toplinskih svojstava ali i velikog izbora dekora. Pronašli smo ih u Tepih centru, koji je inače naš pouzdan partner na kojeg se uvijek možemo osloniti kada su u pitanju tople podne obloge i njihova profesionalna postava.

Kako se postavljaju ove obloge i na što je sve potrebno obratiti pažnju?

“Upravo je postava ono na što moramo obratiti posebnu pažnju. Podloga se priprema nanošenjem samonivelirajuće mase kako bi se postigla ravna površina visoke čvrstoće. Postoji više metoda lijepljenja ploča – suho ili mokro, a sama vrsta ploče ovisi o prostoru u koji se ugrađuje – stambeni ili komercijalni. Cjelokupni proces od kupovine preko pripreme podloge pa do postavljanja, najbolje je ugovoriti s jednim partnerom tzv. „ključ u ruke“ kako bi se postigla što kvalitetnija izvedba radova”, objasnio je Vedran Matijević iz Tepih centra.

InDizajn / Foto: Marko Cindrić

Vrline vinil ploča

LVT ploče imaju dva zaštitna sloja pa su stoga otporne na habanje i dobro će funkcionirati u poslovnim prostorima.

Zbog toplinskih svojstava pogodne su za ugradnju kod podnog grijanja, a budući da su vodonepropusne, mogu se postavljati u kuhinje i kupaonice. Prednost je i što apsorbiraju zvuk i prigušuju buku, održavanje je vrlo jednostavno, a imaju i antibakterijska svojstva.

Ne treba zanemariti niti estetsku funkciju LVT podnih obloga. Zahvaljujući modernom dizajnu i velikom izboru dekora, mogu se prilagoditi svakom stilu uređenja.

 

InDizajn / Foto: Marko Cindrić

Komentari