Kako na jednostavan i brz način riješiti problem odvajanja kuhinje od ostatka prostora

Klasična, zaokretna vrata nisu uvijek najsretnije rješenje u interijerima, uglavnom zbog uskih hodnika, ali i nedovoljno svjetla koje puštaju u njega. Pogledajte kako se taj problem vrlo efektno i estetski atraktivno može riješiti

 

Trendovi u projektiranu socijalne zone u interijeru posljednjih godina nalažu da ona bude otvoreni prostor odnosno open space. Svi sadržaji ove zone – kuhinja, blagovanje i boravak spojeni su u jednu prostoriju, a u nju se često ukomponira i radni kutak. No, interijeri sa starijim datumom gradnje obično kuhinju imaju kao izdvojen prostor, nerijetko s druge strane hodnika. Takav je slučaj bio i kod obitelji Bonačić, koja je poželjela staviti konačno vrata na kuhinju, kako se mirisi iz nje ne bi širili po cijelome stanu. Kako klasična zaokretna vrata nisu bila dobro rješenje zbog uskog hodnika, vlasnici su se odlučili prijaviti na naš nagradni makeover Riješi moj problem.

Umjesto klasičnog rješenja ovoga prostora – ugradnje harmonika vrata mi smo im predložili klizna vata od mutnog stakla s vanjskim nosačem. Ovako nismo zaustavili dotok svjetlosti u hodnik, a i estetski dojam je znatno veći.

Pogledajte u našem video prilogu kako smo korak po korak riješili problem!

 

InDizajn

 

InDizajn
Komentari