Prije i poslije: udahnite novi život starom namještaju uz pomoć boje

Teško vam je zamisliti kako će vaš stari, dotrajali namještaj ili onaj koji vam je jednostavno dosadio i nije više u trendu izgledati nakon bojanja? Kako bismo vam olakšali dvojbe i odvažili vas na ovakav povoljan i brz makeover, nudimo vam nekoliko efektnih prijedloga

 

Da nam stil uređenja našega doma, ma koliko ono bilo dobro izvedeno, nakon nekoliko godina dosadi je neminovna pojava. Pored toga, vrijeme čini svoje pa se namještaj na rubovima izliže, površine izgrebu ili promijene boju uslijed različitih utjecaja, dijelovi se odlijepe i rasklimaju… što nije nimalo lijep prizor, ma kako dom bio uredan i čist. Održavanjem čistoće možete ga samo djelomično poljepšati, a za bolji dojam morat ćete učiniti makeover.

Pored zidova, kistom i bojom možete promijeniti stanje i izgled vašeg namještaja – od kuhinje, preko boravka pa sve do kupaonice i terase i tako mu dati novi život. Ne morate kupovati novi namještaj ako se odvažite na avanturu bojanja. Na keramičke pločice možete osim novog sloja pločica bez da skidate stari, staviti i naljepnice ili ih jednostavno pobojati specijalnom bojom. Kako to može sjajno preobraziti vaš dom i riješiti problem, pokazat ćemo vam na našim primjerima.

 

KUHINJA

U kuhinji pored zidova, možete bojati kuhinjske fronte, police, ormariće, radnu plohu… Iako, radnu plohu je zbog čestog korištenja te izloženosti vlazi bolje zamijeniti novom. Na primjeru ispod hladnoća mramorne radne plohe ustupila je mjesto toplini drveta a sve drvene plohe dobile su novi sloj boje.  Kuhinja je ovako postala i modernija, u skladu s trendovima.

 

Foto: @creadecorarecicla/ @unapizcadehogar

 

Siva boja je hit u interijerima, kao i vintage ručke za fronte ormarića. To su novi elementi u ovoj kuhinji, baš kao i novi sloj keramičkih pločica koje su sada popularne.  Sada napokon imate kuhinju koja ide u smjeru omiljenog skandinavskog dizajna.

 

Foto: @creadecorarecicla/ @eph_emmaspaintedhouse

 

Nenametljiva boja ružičaste moguća je i kuhinji…. U kombinaciji s neutralnom sivom i bijelom, uz dodatak drveta, ružičasta funkcionira i više nego dobro. A nove trendi kožne ručkice su ‘must have’ u interijerima pa nisu zaobišle ni ovu kuhinju.

 

Foto: @creadecorarecicla

 

Prije samo nekoliko godina ovakav način slaganja keramike, kao i kombinacija boja, bio je jako popularan. Svatko u svom stanu ima takve ‘slučajeve’. Ali, dojam ipak možete popraviti bojom – kada sve obojite u jednu neutralnu nijansu, kuhinja izgleda puno ljepše, zar ne? Decentnije, modernije, jednostavnije….

Foto: @creadecorarecicla

KOMODE

Ako niste ljubitelj smeđih nijansi, to nipošto ne znači da bi trebali bacati, nemo samo postojeću klasiku ažurirati – bojom! Usput, ako želite, možete zamijeniti ručke ili sloj nove boje skinuti s brus papirom kako biste dobili shabby chic komad u svome domu. Tamno siva i prljavo bijela dat će vrlo elegantan i sofisticiran izgled svakom interijeru, dok će ga žuta utopliti i razigrati.

 

Foto: @creadecorarecicla/ @sallywhitedesigns

 

Foto: @creadecorarecicla/ @authenticitedantan

 

Foto: @creadecorarecicla/ @madammemo

 

 

ORMARI, VITRINE I VRATA

Ono što je trebalo biti neprimjetno, pogrešnim je odabirom boje postalo uočljivo i zasjenilo cijelu prostoriju. Sada je vrijeme da popravite stvar i obojite ugradbeni ormar i vrata. Promjena i više nego odlična, zar ne? Sada se taj ulazni dio čini transparentnijim, a i više je svjetla i prostora u sobi.

 

Foto: @creadecorarecicla/ @lauravide

 

Situacija sa starom vitrinom izgleda znatno drugačije nakon bojanja i nemate više želju kupiti novi primjerak. Ovako je vaš prostor manje zagušen, a usto je dobio dašak vintagea i romantike.

 

Foto: @creadecorarecicla/ @lasautenticas

 

KUPAONICA

Evo kako kupaonica može zasjati u novom sjaju! I novom stilu! Dodajte tome još i nove detalje poput mini polica i nećete razmišljati idućih nekoliko godina o adaptaciji kupaonice.

 

Foto: @creadecorarecicla/ @decoryver

 

VRTNI NAMJEŠTAJ

Drveni namještaj namijenjen za eksterijere potrebno je redovito održavati – čistiti i bojati jer sunce i vlaga čine svoje. To je izvrsna prilika, naročito ako je izblijedio ili ima pukotine da ga obojite u neku drugu boju. Lavanda je prava nijansa ljeta, stoga se slobodno odvažite na nju. Bit će pravo osvježenje.

 

Foto: @creadecorarecicla/ @hellomarielou

 

I drveni decking može dobiti novi sloj boje, kao i vrtna kućica i ograda…. Sada ste iz rustike prešli u skandinavski dizajn, a promjena je i više nego efektna.

 

Foto: @creadecorarecicla

 

Izvor: Elmueble

Komentari