Kako dodatno uštedjeti na računima za struju u proljeće? Imamo nekoliko savjeta

U danima kada više vremena provodite kod kuće, više razmišljate i o rastu mjesečnih režija… no bez brige! U suradnji s HEP-om istražili smo kako dodatno smanjiti račune za struju.

 

 

Više nego ikada prije veselimo se povratku prirodi i bezbrižnom uživanju u lijepom vremenu. Iako su se neke stvari promijenile, ljudi su u svakom slučaju postali oprezniji i svjesniji. Održavanje higijene i dezinfekcija prostora u fokusu je ovog proljeća, baš kao i ‘čišćenje’ računa kako bi dodatno uštedjeli na električnoj energiji.


1. ISKORISTITE PRIRODNO SVIJETLO

Dulji dani omogućuju nam i više prirodnog svijetla, što će u konačnici rezultirati smanjenjem troškova jer ćemo kraći period imati upaljena svijetla. Osim toga, vrlo je bitno standardne žarulje zamijeniti sa štednim žaruljama zahvaljujući kojima ćete dodatno primijetiti smanjenje računa.

Foto: AD

2. OČISTITE UREĐAJE

Kako je važno koristiti štedne žarulje, tako je važno i čistiti uređaje koje svakodnevno koristite – to se posebno odnosi na one koji troše veliku količinu energije poput klime, hladnjaka ili zamrzivača. Promijenite filtere, očistite grijače od prašine i maknite nakupine leda – sve to će omogućiti lakši rad uređaja što u konačnici vodi i do manje potrošnje energije.

Foto: Ideal Home

3. KORISTITE ENERGIJU PAMETNO

Ako imate mogućnost, sušite rublje na zraku i ne palite sušilicu. Ako je lijepo vrijeme, umjesto pećnice upalite roštilj i tako pripremite obrok za cijelu obitelj – manje energije, više užitka.

 

Foto: Edles aus Edelstahl

4. JEFTINIJA STRUJA

Pomicanjem sata promijenile su se i obračunske tarife, tako da je struja utrošena u razdoblju od 22 do 8 sati jeftinija. Upravo zato, pranje rublja ili glačanje robe, radije odradite nakon 22 sata ili prije 8 sati.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Sanja Jagatić

5. BUDITE HEPI

Da biste bili sigurni da imate najjeftiniju struju, ostvarite uštede uz HEP Opskrbu na čijim se stranicama možete detaljnije informirati o povoljnoj tržišnoj tarifi.

Foto: Sanja Jagatić

 

PROMO

Komentari