BLOGERICA INGRID OTKRIVA: sva lica mog dnevnog boravka kroz godine

Naša stalna kolumnistica i blogerica Ingrid Jančec sa @myprettymess ovaj puta vam donosi priču o tome kako se njezin dnevni boravak mijenjao tijekom posljednjih godina! Uživajte u tekstu i fotografijama i inspirirajte se!

 


Vjerojatno nam je svima u mislima par istih stvari kada pomislimo na dnevni boravak; toplo, ugodno i funkcionalno. Vrlo jednostavno. Međutim, često nam ne uspije te tri stvari postići i tu vrlo jednostavno postaje sve samo ne jednostavno.

Osobno sam oduvijek voljela mjenjati dekoracije, tepihe ili sitni namještaj u dnevnom i na taj način imala instant osjećaj “nove sobe”. Upravo te stvari su one koje doprinose toplini i osjećaju ugode u nekom prostoru. Igrati se većim dekoracijama, tepihom i sitnim namještajem moj je savjet. Ovdje do izražaja dolazi igra pokušaja i pogrešaka do savršenstva.

Danas vas vodim kroz (gotovo) sve promjene mojeg dnevnog boravka!

FOTO: @MYPRETTYMESS

SADAŠNJOST

Trenutno u mom dnevnom boravku ima organskih oblika koje u zadnje vrijeme obožavam u interijerima. Bijela sofa je sa skidivom navlakom te kada mi dosadi (a to se često događa;) ) promijenim u drugu boju. Tepih također koristim kao sredstvo za promjenu.

FOTO: @MYPRETTYMESS

Ovdje je od nedavno bijeli tepih nepravilnog oblika napravljen po našoj šabloni te vrlo brzo otkriva u kojem smjeru ide prostorija. Imam ih podosta, selimo ih po kući iz sobe u sobu sezonski. One koje ne koristimo zarolane spremim ispod kauča s obzirom da je dosta visok, a navlaka mu je do poda.

FOTO: @MYPRETTYMESS

FOTO: @MYPRETTYMESS

Crna fotelja, replika Barcelona chair, je fotelja koju sam dugo željela. Sama po sebi mi je savršen komad namještaja i pošto-poto sam je odlučila uklopiti iako stilom na prvu ne odgovara.

FOTO: @MYPRETTYMESS

Dodala sam crnu škrinju; u gornjem dijelu strogih linija, poneku crnu dekoraciju i diy veliku sliku s crnim detaljem da komuniciraju zajedno.

FOTO: @MYPRETTYMESS

Ostatak je neutralan, bijel, bež i sa stolićima u različitim bojama drva. Fotelja od umjetne vune najnoviji je dodatak dnevnom boravku i naglašava cozy atmosferu.

FOTO: @MYPRETTYMESS

FOTO: @MYPRETTYMESS

FOTO: @MYPRETTYMESS

OD IGLE DO LOKOMOTIVE

Crvena sofa bila je kraljica našeg doma nekoliko godina i premda se sada ne vidim u toj boji, tada mi je odgovarala, a i dizajnom mi je i dalje najljepsi kauč.

FOTO: @MYPRETTYMESS

Tada je u našoj kući vladao maksimalizam i eklektika. Bilo je svega; od štofa, baršuna, drva, ratana, starog, novog…ukratko od igle do lokomotive.

FOTO: @MYPRETTYMESS

Puno stvari smo sami izrađivali i uživali u tom procesu. Zidnu policu, zidne lampe, stolić i zidnu vjetrenjača dekoraciju napravio je suprug. Iako sada kada s odmakom gledam ne vjerujem da je ovo bio moj dnevni boravak, tada mi je bio vrlo ugodan i bila sam zadovoljna s njim

FOTO: @MYPRETTYMESS

FOTO: @MYPRETTYMESS

FOTO: @MYPRETTYMESS

USPUTNA STANICA

Sljedeća garnitura koju smo imali bila je smeđa, velika s funkcijama. Potegla je mirnije boje u naš dom i iako smo je imali vrlo kratko, bila je uvod u ovo danas.

FOTO: @MYPRETTYMESS

S obzirom da imamo stan i gore u visokom potkrovlju gdje žive moji roditelji, a dnevni boravak prostraniji, nju smo od početka planirali smjestiti tamo, no radovi su se gore malo odužili pa smo neko vrijeme “uživali” u njoj u našem boravku

FOTO: @MYPRETTYMESS

DNEVNI BORAVAK U POTKROVLJU

FOTO: @MYPRETTYMESS

BIJELI KAUČ – DA ILI NE?

Apsolutno da. Bijeli kauč je bila kupnja za koju se nisam bojala bez obzira na komentare kako se bijela teško održava. Apsolutno najveći plus mu je skidiva navlaka i udobnost.

FOTO: @MYPRETTYMESS

Za skidanje mi je potrebno 15-ak minuta, isto toliko mi treba za stavljanje druge navlake.

FOTO: @MYPRETTYMESS

Toliko sam zadovoljna njime da sam početkom ove godine naručila u Bemz (trgovina s navlakama za sve Ikea kauče, garniture, stolice) ovu sivu-bež navlaku. O onom instant osjećaju “nove sobe” s početka ne trebam ni pričati. A na pitanje ima li što bolje od čiste i mirisne posteljine? Da, ima…čist i mirišljav friško opran kauč.

FOTO: @MYPRETTYMESS

Komentari