DIZAJNERI OTKRIVAJU: 5 komada na kojima možete uštedjeti i 3 u koja se isplati investirati

Kada je riječ o uređenju doma, vrlo brzo se skupi iznos znatno veći od onog koji ste planirali uložiti. No, dobra vijest je da postoje stvari koje možete nabaviti za male iznose, a budžet sačuvati za one stvari i komade koji su uvijek isplativa investicija

 

 

Sigurno ste nekada u prošlosti, vjerojatno ne tako davnoj, pokušali uštedjeti nešto novca kupnjom manje kvalitetnih i jeftinijih dekoracija ili namještaj za dom. Sigurni smo da ste se vrlo brzo pokajali, jer je nekoliko mjeseci nakon bila potrebna zamjena.

Upravo zato su dizajneri interijera objasnili na čemu bi trebali štedjeti pri uređenju, a gdje se isplati platiti nešto veće iznose i dugoročno uštedjeti.


UŠTEDITE NA…

1. TEPIHU

Jedan od najboljih načina za štednju jest kupnja povoljnog tepiha. Postoji vrlo raznolik izbor cjenovno pristupačnih tepiha, tako da nije potrebno izdvajati pozamašan iznose za nešto po čemu u konačnici hodamo, ponekad i u cipelama.

 

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Susanna Hawkins (@shnordic)


2. JASTUČIĆIMA I PREKRIVAČIMA

Tekstil, naročito onaj u obliku ukrasnih jastučića i prekrivača nije samo jedan od najbržih načina za promjene u interijeru, već i najjeftiniji. Samo nekoliko jastučića, ili ležerno prebačen prekrivač preko kauča mogu transformirati izgled prostorije. Nema potrebe za skupim ukrasnim jastučićima i prekrivačima. Osim toga, ako na ovim detaljima budete uštedjeli, može ih mijenjati iz sezone u sezonu bez grižnje savjesti. Tako svakih nekoliko mjeseci možete imati novi interijer.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli HOME DECOR & DESIGN (@outstandingdecor)


3. POSUĐU I STAKLU

Iako su fini pribor za jelo i elegantne staklene čaše uvijek dobrodošle, naročito ako volite organizirati večere i druženje u svom domu, kada se radi o onima koje koristite svakodnevno, tu možete uštedjeti. Posuđe i čaše vrlo brzo se razbiju i oštete, stoga nema potrebe da izdvajate velike svote novca na njih.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Zara Home (@zarahome)


4. STOLIĆU ZA KAVU

Jedna od prvih stvari koje vidimo na ulazu u dnevni boravak su kauč i stolić za kavu. No stolić za kavu nije jedna od stvari koje morate skupo platiti. Jedna od njegovih prednosti jest što ga vrlo lako možete stilizirati detaljima kao što su cvijeće, mirisne svijeće, svijećnjaci, knjige i slično.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Interior & Decor Inspiration (@hotpink_interiors)


5. BARSKIM  STOLCIMA

Trenutno vrlo popularne kuhinje s otokom donijele su i trend barskih stolaca. Još jedna od stvari za koju nije potrebno ulagati velike svote novca. Izbor barskih  stolaca vrlo je raznolik, i za sasvim pristojan novac možete kupiti lijepe barske stolce koji će biti vrlo funkcionalan, ali i atraktivan element u stanu.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Interior & Decor Inspiration (@hotpink_interiors)ULOŽITE U….

1. RASVJETU

Vjerojatno svi dizajneri na svijetu složit će se s tim da je rasvjeta jedna od stvari na kojima nikako ne biste trebali štedjeti pri uređenju doma. Prije svega rasvjetu vrlo rijetko mijenjamo, a osim toga, ona zaista utječe na način na koji doživljavamo prostoriju.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Interior & Decor Inspiration (@hotpink_interiors)


2. KAUČ

Kauč je još jedan od elemenata u interijeru u koji se isplati uložiti. Definitivno je jedan od najčešće korištenih komada namještaj, stoga mora biti vrlo udoban i izdržljiv kako bi izdržao ljubimce, djecu i druženja. Osim toga, u većini interijera, kada je riječ o dnevnom boravku, kauč je često najdominantniji komad namještaja, pa je važno ne samo da je udoban i kvalitetan već i atraktivan.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Parvin Sharifi (@parvinsharifi)


3. UMJETNOST

Za razliku od prekrivača koji će se vrlo brzo isprljati ili čaše koja će se brzo razbiti, umjetnost u koju ulažete vrlo vjerojatno će s vama ostati dugi niz godina, a najčešće će je netko nakon vas i naslijediti. Je li uopće potrebno više argumenata za ulaganje u umjetnost? I nemojte se zavaravati da je umjetnost  preskupa i da si je ne možete priuštiti. To ne moraju biti svjetski poznati umjetnici čija djela vrijede nekoliko stotina ili milijuna eura. U gradu u kojem živite, ili na putovanjima posjetite male lokalne galerije i muzeje, vrlo često se nađu djela po zaista niskim cijenama. Neka od tih djela za nekoliko godina vrijedit će i više. No, bez obzira na njihovu vrijednost, nitko ne može poreći moć dobre slike na zidu.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Interior & Decor Inspiration (@hotpink_interiors)

Komentari