KUHINJE ODUVIJEK VOLE ZELENU: tri idejna rješenja by studio Mirjana Mikulec

Zelena boja u interijerima uvijek je imala svoju vjernu publiku zbog osvježenja, smirenosti i ugode koju donosi u prostor. Ako biste imati u toj boji kuhinju, nadahnite se idejnim rješenjima zelenih kuhinja studija Mirjane Mikulec.

 


ZELENA KUHINJA U KUĆI ZA ODMOR

Idejno rješenje stare vikendice na jednom dalmatinskom otoku donijelo je i novi prijedlog uređenja kuhinje čija je površina 12 kvadrata. Nova kuhinja na mjestu je stare, te se stilom nastojalo povezati sa starinskim, autentičnim duhom te podnebljem.

Zatečeni kuhinjski namještaj bio je u relativno dobrom stanju, no vlasnici su ga odlučili posve zamijeniti, kako bi se i ova prostorija posve uskladila stilom s ostatkom prostora.

IDEJNO RJEŠENJE MIRJANA MIKULEC INTERIJERI

Predložena je jednostavna kuhinja u bijelo-zelenoj kombinaciji s crnim akcentima, spoj modernog i tradicionalnog.

IDEJNO RJEŠENJE MIRJANA MIKULEC INTERIJERI

Svojim konceptom djelomično čini poveznicu sa starinskim kuhinjama. Prije svega, osmišljavanjem ormara sa staklenim frontama koji podsjeća na kredenac te izostavljanjem gornjih elelemenata. Vintage uzorak podnih pločica također je poveznica sa starinskim štihom.

IDEJNO RJEŠENJE MIRJANA MIKULEC INTERIJERI

Tonovi kadulja zelene u kuhinji osvježit će prostor, no neće ga previše zagušiti, a pritom asociraju na prirodi i dominantnu kulturu u ovom podneblju, maslinu.

IDEJNO RJEŠENJE MIRJANA MIKULEC INTERIJERI

Stari ugradbeni kredenac (sivi ugradbeni) također je zadržan te je predloženo bojanje i mijenjanje ručki, a umjesto klasičnog kuhinjskog stola, koji je do sada bio u kuhinji, predložen je veliki otok koji može poslužiti i kao stol za objed.

IDEJNO RJEŠENJE MIRJANA MIKULEC INTERIJERI

 


 


ZELENA MINI KUHINJA S VINTAGE ŠARMOM

U malom stanu od svega 33 kvadrata, spremnom za adaptaciju, vrlo je malo mjesta ostalo za kuhinju. Stoga je idejnim rješenjem ona ostala bez vrata kako bi se povezala s dnevnim prostorom i tako izgledala većom. Tako je i više svjetla ušlo u dio dnevnog prostora gdje je blagovaonica.

Idejno rješenje Mirjana Mikulec interijeri

Zbog malo kvadrata (svega 4!), dizajnerima je bio pravi izazov staviti sve potrebne elemente.

Problem skučenosti riješen je tako da je hladnjak preseljen u blagovanje, u veliki sivi ormar od poda do stropa koji je kombinacija skladišnog prostora i regala sa staklenim frontama.

Idejno rješenje Mirjana Mikulec interijeri

Kako je ostatak stana prilično moderan i prevladavaju neutralni tonovi s ravnim linijama, dizajneri su odlučili razvedriti ovaj mali kuhinjski prostor unoseći zelenu.

Mint nijansa zelene pravo je rješenje za osvježenje svako prostora, a fronte s ukladama na rubovima ormarića dale su joj starinski, vintage štih.

Idejno rješenje Mirjana Mikulec interijeriZANIMLJIV KONCEPT MODERNE ZELENE KUHINJE

Novi vlasnici stare kuće u Zagrebu željeli su imati jedinstven prostor u kojem bi u prizemlju površine 53 kvadrata bila dnevna zona s jednom spavaćom sobom, a na katu tri spavaonice.

Vlasnici su željeli i vanjsku natkrivenu terasu na koju bi se izlazilo iz kuhinje. Za to je bilo potrebno micanje nekoliko zidova koji su više povezali prostor kuhinje i dnevnog boravka koji je ustvari s druge strane hodnika te povezivanje kuhinje s vanjskim stubištem.

IDEJNO RJEŠENJE MIRJANA MIKULEC INTERIJERI

Tako se dobio zanimljivkružni koncept kuhinje osmišljene u modernom stilu, pročišćenih i ravnih linija, u kombinaciju bijele, zelene i crnih akcenata koji se nalaze n a nekoliko detalja.

U sklopu kuhinje je i blagovaonski stol u kombinaciji sa stolicama i klupom po mjeri koja se naslanja na nosivi zid iza kojeg je hodnik i put prema dnevnom boravku.

IDEJNO RJEŠENJE MIRJANA MIKULEC INTERIJERI

 


I ova kuhinja donosi prekrasnu nijansu kadulja zelene koja dominira kuhinjom, dok su svijetliji tonovi mint zelene rezervirani za detalje u dijelu za blagovanje – sjedišta stolica i klupe.

 

IDEJNO RJEŠENJE MIRJANA MIKULEC INTERIJERI

Ormari od stropa do poda, koji su jedan od trendova u uređenju kuhinja, stavljeni su s jedne strane kuhinje. Unutar njih nalaze se brojne police i ormarići za pohranjivanje svega potrebnog.

IDEJNO RJEŠENJE MIRJANA MIKULEC INTERIJERI
Komentari