Kako smo postigli toplinu i originalnost u modernoj tamno sivoj kuhinji

Vlasnik stana poželio je funkcionalniju i suvremeniju kuhinju, koja će imati tehnološki napredno indukcijsko kuhalo i stilski biti povezanija s blagovanjem i ostatkom stana

 

Kako je kuhinja koju je zatekao kada se useljavao u novi stan bila u posve dobrom stanju, a usto i vizualno odnosno estetski prihvatljiva, vlasnik ju je odlučio zadržati. No, nakon nekog vremena pojavili su se problemi s prokišnjavanjem i trebalo je zamijeniti krovni prostor. To ga je ponukalo da kompletna kuhinja dobije novo ruho. Poželio je modernu trendi kuhinju s većom funkcionalnošću i većim hladnjakom. Modernizacija je uključivala i nabavku indukcijskog umjesto klasičnog kuhala. Iako je ispočetka bio skeptičan na prijedlog dizajnerice Mirjane Mikulec da kuhinja ima i crvenih tonova, na kraju je ovaj odabir prihvatio s oduševljenjem. Kao i retro crveni hladnjak te drvene zidne obloge umjesto keramičkih pločica.

Crvena boja i prirodno svijetlo drvo na zidu te radnoj plohi dali su toplinu koju ovaj prostor prije nije imao jer je njime dominirala tamna nijansa sive.

Kako je tekao cijeli proces uređivanja, pogledajte u video prilogu!

 

Foto: Darko Mihalić

 

 

Foto: Darko Mihalić

 

 

Foto: Darko Mihalić
Komentari