BRZI MAKEOVER: zvijezda dnevnog boravka je garnitura u koju se Mirjana Mikulec zaljubila na prvi pogled

Dolaskom hladnijih dana sve više vremena provodimo u domovima, a dnevni prostor obično okuplja najviše članova obitelji i zato najčešće zahtijeva makeover. Pogledajte preuređenje jednog dnevnog boravaka i inspirirajte se!

 


Prostor od 25 kvadrata četveročlana obitelj zbog male djece nikad nije do kraja uredila kako bi imali prostor za igru i kako se namještaj ne bi uništio. Djeca su porasla, igra se preselila u dječju sobu pa je došlo vrijeme za makeover koji potpisuje tim Mirjane Mikulec.

“Prvi korak bio je pogledati prostor i uzeti mjere. Dio oko TV-a klijenti su željeli zadržati, a za ostatak smo dobili otvorene ruke. Kako je postojeća sofa dotrajala, a ostatak sobe je bio prazan i nedovršen, bilo je potrebno unijeti nove komade namještaja. Pored toga, dio zida koji je bio oštećen nije bio do kraja saniran pa je i on trebao osvježenje”, otkrila je dizajnerica Mirjana Mikulec.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

Mirjani se u Lesnini XXXL najviše svidjela tamnozelena kutna garnitura od baršuna i s drvenim nožicama te se vrlo brzo odlučila za nju. Garnitura je glavni element oko kojega se onda slagala priča. Nakon toga odabrani su fotelja, vuneni tepih te otvorene police u kombinaciji crnih profila i drva.

Garnitura i fotelja nisu iz iste linije jer se tako izbjegla monotonija, a drveni elementi i vuneni tepih unijeli su toplinu i oplemenili prostor.

Prije unošenja novih komada namještaja, bilo je potrebno sanirati zidove. Zid iza sofe pobojan je u sivo-smeđu nijansu koja se tako povezala s bojom dijela elemenata na postojećoj TV komodi. Izgled sobe potpuno je promijenio novi namještaj.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

“Odabrali smo i jednu podnu lampu za ambijentalno svjetlo, dok smo stari TV zamijenili novim Samsung Serif modelom s odvojivim podnim stalkom koji se može smjestiti i u središte prostora. Vraćanjem osobnih stvari vlasnika i dodavanjem slika i zelenila, završili smo s makeoverom, a obitelj ostavili da uživa u novom prostoru”, zaključuje dizajnerica.

 

 

Komentari