NAMJEŠTAJ PO MJERI U KUPAONICI: ideje za ormariće i police by Mirjana Mikulec interijeri

U kupaonicama je uvijek naglasak na keramici i sanitarijama, pa ovaj puta donosimo temu na još jedan obavezan element o kojem se manje piše. Saznajte sve o namještaju po mjeri u kupaonicama!

 

 


Pri opremanju kupaonice najviše pozornosti posvećujemo odabiru keramike, no da bi ona bila funkcionalna, nužno je opremiti je ormarima za spremanje ručnika i kupaonskih potrepština. Iznimno je važno za ormariće i police odabrati kvalitetne materijale koji će dobro podnositi vlagu, a istodobno zadovoljiti i estetske i funkcionalne uvjete.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

“Pri odabiru kupaonskog namještaja važno je paziti na vodootpornost. Jedan od najotpornijih materijala je Getacore kod kojeg je prednost što ga koristiti i za umivaonik. Na taj način dobit ćete ujednačen izgled a izuzetno ga je lako održavati. Osim Getacorea, na okomitim frontama preporučam korištenje materijala kao što su purana iverica ili pak lakirani medijapan s kojim se možete poigrati i napraviti uklade ili oblike po želji”, otkriva Mladen Lovreković iz Elgrada.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Saša Lisjak

Kupaonica koju je uredio studio Mirjane Mikulec koristeći upravo Getacore za izradu umivaonika cijelom dužinom zida idealan je primjer kako se sve može prilagoditi željenim dimenzijama. Ormarići ispod njih izrađeni su od od pet mata, dok je ostatak odrađen ogledalima.

“S obzirom na to da su nam kvadratura i  tlocrt to dopustili, u ovoj kupaonici bilo je moguće osmisliti više prostora za odlaganje, odnosno kupaonskih ormarića. Prostor ispod umivaonika u potpunosti smo iskoristili, a birali smo elemente u tamnom dekoru. Za elemente iznad umivaonika birali smo zrcalne fronte, a iza njih se krije dodatni prostor za odlaganje”, ističe Mirjana Mikulec.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Saša Lisjak

Jednostavna tuš kadu naglašena je tamnom konstrukcijom koja se uklopila s ostatkom elemenata. Dodatno mjesto za odlaganje napravljeno je na zidu iznad toaleta i bidea, a dekor prati elemente ispod umivaonika. Kupaonica je vizualno povećana velikim zidnim ogledalom. Na taj način prostor čini veliku i skladnu cjelinu.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Saša Lisjak

U kupaonicama je ipak najčešći izbor medijapan, koji se može lakirati u nijansu koju poželite, a idealan je za prostore podložne vlazi.

Još jedna kupaonica u kojoj je studio Mirjane Mikulec upotrijebio medijapan i iskoristo svaki kutak prostora, nježnih je nijansi i prilagođena željama klijenta.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Ivan Črepić

“Isti materijal, ovaj put s ukladom, koristili smo i na panelu iza ogledala i na taj način naglasili eleganciju. Na ormariću na suprotnom zidu odabrali smo ogledala na frontama i na taj način stvorili dojam prostranosti, ali se i poigrali refleksijom”, naglašava dizajnerica.

 

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Ivan Črepić

Pored Getacorea i medijapana, tu je dobri stari iveral. Nova generacija iverala omogućava nam da za ormariće koristimo dekore drva koji hladnoj keramici daju toplinu i upravo zbog toga najčešći su izbor za kupaonske ormare.

 

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

Ako ste bili u nedoumici oko uređenja kupaonice, nadamo se da smo vam ovim primjerima pomogli u odluci i inspirirali vas. Iako poprilično različite, ove kupaonice ostavljaju snažan vizualni dojam, elegantne su i odlična baza za dekoracije i galanteriju u svim ostalim bojama.

 

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Mario Poje
PROJEKT: MIRJANA MIKULEC INTERIJERI / SAŠA LISJAK

 

Komentari