BESPRIJEKORNIH 37 KVADRATA: pogledajte kako izgleda stan uređen po pravilima skandinavskog dizajna

Jedan od omiljenijih stilova uređenja domova zasigurno je skandinavski stil. Upravo zato smo u suradnji s Mastercardom posjetili fotografa i dizajnera interijera Henrika Nera te iz prve ruke pokušali saznati što je to toliko privlačno u skandinavskom dizajnu. Prvi pogled na njegov stan dao je odgovor na to pitanje


 

 

Stan od 37 kvadrata smješten je u strogom centru Stockholma i prilikom njegova opremanju bilo je nužno dobro isplanirati svaki kvadratni metar vodeći računa da stan ima odvojen prostor za spavanje od onog za druženje. S obzirom na to da je riječ o stanu koji ima visoki strop rješenje se nametnulo samo od sebe.

Spavaći dio smješten je na galeriju. Ostatak stana čine dnevni boravak te kuhinja s blagovaonicom i kupaonica.

FOTO: Henrik Nero

Glavnu riječ u ovom prostoru imaju kontrasti postignuti odabirom tamne boje na zidovima dok je pod od svijetlog drva. Stan obiluje prirodnim i masivnim materijalima poput drva i kamena. Jednostavnost uređenja i osjećaj prozračnosti,  nastavlja se i u kuhinji.

Ovdje prevladavaju police umjesto gornjih elemenata uz kombinaciju bijele i pastelne nijanse.

FOTO: Henrik Nero

Karakter ovom stanu daju pomno odabrani detalji poput bilja, slika, raznih fotografija te uokvireni plakati. Poseban naglasak je stavljen na visilice i lampe neobičnih oblika koje domaćina posebno intrigiraju. Osim što su lijepe same po sebi njima se postiže funkcija dodatnog osvjetljivanja određenog komada namještaja.

FOTO: Henrik Nero

FOTO: Henrik Nero

Komentari