PROFINJENA JEDNOSTAVNOST: ugodne ružičaste nijanse dale su dvosobnom stanu u Zagrebu ženstvenu notu

U suradnji s Mastercardom predstavljamo vam stan koji je u cijelosti preuredio tim Mirjane Mikulec. Rezultat je 60 kvadrata uređenih u nježnim i ženstvenim nijansama. Tlocrt ovog stana bio je pomalo izazovan, ali uz dobro planiranje, sve želje su ostvarene

 

 

Studio Mirjane Mikulec potpisuje uređenje dvosobnog stana od 60 četvornih metara u širem centru Zagreba, u zgradi građenoj sredinom prošlog stoljeća. Prema željama klijentice, tlocrt nije mijenjan, no u potpunosti je preuređena svaka prostoriju stana. Dodatni zahtjev klijentice bio je maksimalno iskoristiti prostor i stvoriti ugodan, ženstveni interijer. Stan se sastoji od dnevnog boravka s blagovanjem, kuhinje, spavaće sobe, kupaonice i hodnika.

Na samom ulazu u stan smješten je ormar kojim je skriven bojler s raznim izvodima. U njemu je dovoljno mjesta i za odlaganje kofera, kaputa te raznih stvari koje se možda i ne koriste često. Osiguran je skladišni prostor, a sam ulaz u stan izgleda lijepo.

PROJEKT: MIRJANA MIKULEC INTERIJERI / FOTO: DARKO MIHALIĆ

Još se jedno zanimljivo rješenje krije u ovom stanu. Budući da je blagovaonski dio smješten u dnevnom boravku, u kuhinji, koja je zasebna prostorija, postavljen je manji šank za kratke i brze obroke. Smješten je nasuprot kuhinjskih elemenata i ne zauzima previše prostora.

“Odlučili smo se za kuhinju linearnog oblika, a elementima koji sežu do stropa u potpunosti smo iskoristili prostor”, ističe dizajnerica.

Kuhinja ima izlaz na balkon pa možemo samo zamisliti kako je ovdje ugodno doručkovati i uživati u jutarnjoj kavi. Posebno zanimljiva je odabrana keramika u nježnim pastelnim tonovima kojom se razbija monotonija bijele boje elemenata.

 

PROJEKT: MIRJANA MIKULEC INTERIJERI / FOTO: DARKO MIHALIĆ

Dnevni prostor ugodan je za druženje i opuštanje nakon napornog radnog dana. U njemu su smješteni blagovaonica i dnevni boravak, a prevladavaju nježne ružičaste nijanse koje zahvaljujući bijelim elementima i dekoru drva ne dolaze previše do izražaja.

U ovom stanu mnogo je stvari koje privlače pažnju, no dvije su doista posebne – stari stolić u dnevnom boravku koji se savršeno uklopio u novo uređenje i lijepa tapeta s velikim, bogatim cvjetovima u spavaćoj sobi.

PROJEKT: MIRJANA MIKULEC INTERIJERI / FOTO: DARKO MIHALIĆ

U videu pogledajte na što se još pazilo prilikom uređenja. Pratite i dalje našu stranicu indizajn.rtl.hr jer ćemo vam u narednim danima savjetovati kako uz proizvode iz hrvatskih trgovina postići ovakav izgled u svom domu i to uz popust na plaćanje Mastercard® i Maestro® karticama.

Komentari