MODERNA VILA U SRCU ISTRE: netipična kuća za odmor plijeni svojom vanjštinom kao i unutrašnjošću

U istarskoj Vižinadi smjestila se Villa Nancy. Ova netipična istarska kuća ističe se bojom fasade ali i samim oblikom. Projekt potpisuje arhitektica Marina Kontić, dok se vlasnica Nensi Baturić pobrinula za uređenje

 

 

 

InDizajn tim i Mastercard vode vas u jednu fantastičnu modernu vilu u unutrašnjosti Istre, na području općine Vižinada. Vjerujemo da ćete uživati u njezinoj jedinstvenoj arhitekturi kao i načinu uređenja.

Istra je tijekom posljednja dva desetljeća postala poznata i po svojim vilama, mahom kamenim kućama koje imaju luksuzne sadržaje. I kuća koju vam predstavljamo, Villa Nancy ima sve potrebno za pravi opuštajući, hedonistički odmor u nepatvorenom prirodnom okruženju, no svojom arhitekturom ipak pripada suvremenom arhitektonskom izričaju. Za to je zaslužna arhitektica Marina Kontić koja potpisuje projekt vile Nancy.

 

Foto: Darko Mihalić

“Projektiranje ove kuće bilo je prilično izazovno zbog toga što je čestica nepravilnog oblika a usto je mala površina za gradnju. Velika pažnja posvetila se obliku kuće da ne strši previše iz okoline. U ulaznom dijelu ona je manje zatvorena a linearnim kretanjem kroz kuću ona se povećava u vertikalnim i horizontalnim gabaritima”, govori arhitektica.

 

Foto: Darko Mihalić

 


Kuća tamnosivog pročelja i nepravilnog oblika krije 200 kvadrata stambene površine, podijeljene u nekoliko razina. Prostrana dnevna zona je u prizemlju i koncipirana je kao otvoreni prostor u kojem se nalazi blagovanje, boravak i kuhinja s izlazom u eksterijer – terasama i bazenu.

Spavaće sobe s kupaonicama nalaze se svaka na svojoj razini – jedna u prizemlju, jedna na međupodestu i dvije na drugoj etaži gdje se nalazi spa zona.

 

Foto: Darko Mihalić

Uređenje samog interijera preuzela je vlasnica Nensi Baturić, a upravo ovaj, spa dio, najdraži joj je kutak kuće. Njegovu poziciju vlasnica smatra punim pogotkom. Spa zona, koja se sastoji od saune i jacuzzija smještena je uz veliki vanjski otvor te nudi prekrasan, opuštajući pogled na šumu.

Što se pak samog stila uređenja tiče, vlasnica je inspiraciju pronašla na putovanju u Berlinu, a spoj je naizgled hladnih materijala koji čine vrlo zanimljivu cjelinu.

Kako izgleda svaki kutak ove prekrasne vile, kao i njezin eksterijer, pogledajte u video prilogu!

Foto: Darko Mihalić

 

 

 

Komentari