Tople i prigušene ružičaste nijanse dale su posebnu atmosferu ovom obiteljskom stanu

Ružičaste nijanse kao dominantne na prvu nam se mogu činiti neadekvatnim izborom u životnom prostoru. No, sve ovisi o konceptu uređenja, ali prije svega o tome koje smo nijanse ružičaste odabrali i kako smo ih kombinirali s ostalim bojama

 

 

 

Ružičasta u interijeru? Prva asocijacija nam je obično djevojačka soba ili interijer u kojem živi neka mlađa stanarka. Međutim, interijer u koji vas ovaj puta vodimo ustvari je obiteljski stan za četvero. Roditelji i njihove dvije kćeri žive u četverosobnom stanu u kojem je upravo ružičasta u glavnoj ulozi. I interijer ne djeluje zbog toga pretjerano ‘ženstveno’, napadno ili slatkasto.

 

Foto: Alvhem

Tajna je pravom odabiru nježnih, toplih i prigušenih tonova ružičaste te u kombiniranju s drugim bojama, prije svega bež i terakota tonova te suptilnim dodacima bijele i svijetlo sive.  Ružičasta je ovdje dala toplu i gostoljubivu atmosferu, prostor u kojem se vrlo brzo možete osjećati ugodno.

Foto: Alvhem

Sve to čini pravu rapsodiju profinjenih tonova koji daju poseban pečat interijeru, inače inspiriranom skandinavskim dizajnom. Vrlo malo detalja, ali pomno odabranih i jednostavan, praktičan i funkcionalan dizajn, pored dominacije ružičaste, glavne su odlike prostora.

Foto: Alvhem

Stan se sastoji od velike dnevne sobe povezane s kuhinjom u kojoj je i kutak za blagovanje, zatim tri spavaonice – dvije dječje i roditeljska te kupaonice i gostinjskog toaleta. Prostor hodnika nije odvojen vratima, kao ni kuhinja s blagovaonicom, što je stvorilo dojam prostornosti.

Iz dnevnog boravka izlazi se na prostrani balkon obložen pregradama od šperploče.

 

Komentari