MODERAN STAN ZA POSLOVNU ŽENU: interijer koji u potpunosti odražava osobnost mlade vlasnice

Ekaterina Aleksandrova, dizajnerica i voditeljica projektnog ureda 21, kreirala je funkcionalan interijer za mladu poslovnu ženu, koji u potpunosti zadovoljava njezine potrebe i odražava aktivan i kreativan duh

 

 

 

Stan u koji vas vodimo nalazi se u Sankt Peterburgu, a svoj moderan izgled interijer može zahvaliti Ekaterini Aleksandrovoj iz ruskog studija 21. U njemu vrlo lako možemo zamisliti vlasnicu – mladu poslovnu ženu koja voli funkcionalnost, eleganciju, kreativnost te vodi aktivan život. Glavna ideja pri uređenju prostora od 80 kvadrata bila je  stvoriti moderan, udoban i funkcionalan prostor u kojem će biti i zasebna garderoba te koji neće biti zatrpan detaljima, bojama i uzorcima.

Stoga u interijeru vladaju neutalne boje bijela i siva dok u akcentima dolaze plava, tirkizna i crna koje stvaraju dinamiku, životnost i pokret.

Foto: Dmitrij Cirensčikov

Vlasnica je također željela maksimalno iskoristiti svaki kvadratni metar prostora, što se ogleda u konceptu blagovanja u sklopu dnevnog boravka. Polukružno pročelje i prostor ispred prozora iskorišten je kao kutak za blagovanje koji pruža lijep pogled.

Posebnost ove blagovaonice jest i činjenica da se stol podesiv po visini i duljini – kada se spusti može funkcionirati i kao stolić za kavu, a produživanjem može primiti više gostiju.

Foto: Dmitrij Cirensčikov

Drveni oblozi odnosno kapiteli oko prozora u ovom dijelu boravka imaju rezbarije s grozdovima grožđa, koji se, iako rustikalnog predznaka, vrlo dobro uklapaju u prostor te govore o velikoj ljubav vlasnce prema vinu. Tu je i hladnjak za vina, kao dodatni pečat.

Kutak za brze obroke nalazi se u kuhinji u obliku šanka s barskim stolicama. Kompaktna kuhinja s mat crnim frontama, rađena prema mjeri prema zamisli dizajnerice ima sve što je potrebno vlasnici. Ovo je ujedno i dio stana koji najviše odiše minimalizmom.

Foto: Dmitrij Cirensčikov

U stanu se, pored dnevne zone otvorenog koncepta, nalazi spavaća soba u čijem su sklopu garderoba i kupaonica te gostinjske sobe koja funkcionira i kao radna.

 

 

 

Izvor: Elledecoration.ru

Komentari