Boho elegancija u stanu dizajnerice nakita: izvrstan suživot mramora, ratana, vintage tepiha i toplih boja

Dvosobni stan u Varšavi, inspiriran boho stilom i klasičnom elegancijom, odlikuje dobar odabir boja, uzoraka i tekstura. Zavirite u ugodni dom dizajnerice nakita Karoline Richter!

 


Dizajnerica nakita Karolina Richter i vlasnica brendka Tilsam Fine Jewelry uselila je nedavno u novi dom, dvosobni stan u varšavskoj četvrti Mokotów, poznatoj po puno zelenila i parkova. Njezin moto u stvaranju nakita: Bolje biti jedinstven, nego savršen nastojala je unijeti i novi životni prostor, a u tome su joj uveliki pomogli arhitekti izh studija Bajer Sokół.

Dizajnerica je željela imati dom koji je, kako je izjavila u reportaži poljskog izdanja Elle Decoration, 100 posto kompatibilno s njom. Naglasak je na neobičnim kombinacijama boja i uzoraka te materijala i elemenata – primjerice drveni paneli bogate reljefne teksture u gostinjskom toaletu, reljefne fronte na zidu dnevnog boravka, epoksidni pod pomiješan sa šljokicama u kupaonici te pregrada od bakrenih lamela u dnevnom boravku.

Foto: @w_srodku

Boje također ovaj stan čine posebnim – na neutralnu bijelu i bež podlogu stavljene su tople zemljane, zagasite nijanse smeđe, narančaste i terakote te ružičasta, zlatna i plava. Kako su uglavnom manji komadi i detalji u intenzivnijim bojama, a baza neuralna, lako je s vremenom napraviti makeover zamjenom ovih elemenata.

 

Stan se sastoji od velike dnevne zone, terase, spavaće sobe i kupaonice te gostinjskog toaleta. Unutar dnevnog boravka nalazi se i čajna kuhinja s mramornim kuhinjskim otokom koja preko dvije stepenice vodi u blagovaonicu u zimskom vrtu. Ovaj prostor je omiljeno mjesto vlasnice, kao i terasa, također natkrivena staklenom konstrukcijom.

Foto: @w_srodku

“Ako je vrijeme lijepo i vani je sunčano, sunce koje uđe u dnevnu sobu na 10-ak minuta postane narančasto, dajući vrlo ugodan, ali i čaroban sjaj, zahvaljujući i bakrenom paravanu iza sofe. Volim ovaj trenutak i zovem ga magijom jer brzo prolazi”, otkriva dizajnerica nakita.

Odabir boho stila također je bio jedan od zahtjeva vlasnice, ali nadopunjen klasičnim elementima koji su donijeli eleganciju poput kuhinje visokog sjaja te mramornih uzoraka i zlatnih premaza. Pleteni nasloni fotelja, izvezeni ukrasni jastuci, stolići od sirovog drveta su naglasili boho stil. Tu su i vintage tepisi, i to kombinirano nekoliko njih u dnevnom boravku.

Foto: @w_srodku

Bakreni paravan, dijelo talijanske umjetnice koja se bavi restauracijom sakralnih objekata jedan je od najjačih stilskih naglasaka u interijeru i element koji će se mnogima najviše svidjeti.

 

Komentari