Stan za mamu i desetogodišnju kćer: elegancija i razigranost na jednom mjestu

Trosobni stan od 62 četvorna metra postao je nakon preuređenja novi dom za mamu i njezinu desetogodišnju kćer. Pogledajte kako izgleda svaka prostorija ovog lijepog interijera!

 


Dizajnerica Julija Romanovsky stoji iza projekta uređenja stana za mamu i desetogodišnju kćer. Interijer površine 62 četvorna metra doživio je male prostorne korekcije te je nakon toga u potpunosti namješten prema željama vlasnica.

FOTO: ALEKSANDER JURČIK; STAJLING: KATERINA DAX

Mama je željela da kuhinja bude odvojena u zasebnu prostoriju, ali i da je po potrebi spojena s dnevnim boravkom. Tako je u dnevni prostor stavljena staklena pregrada s kliznim vratima koja odvaja kuhinju od boravka. Staklo omogućava da u kuhinju dopire dovoljno dnevnog svjetla.

FOTO: ALEKSANDER JURČIK; STAJLING: KATERINA DAX

Vlasnici je bilo bitno da u dnevnoj sobi bude mjesta za prostirku za vježbanjem a u dječjoj – za gimnastičku šipku.

Dizajnerica je u uređenju koristila decentan, no vrlo zanimljiv element – valovitu vertikalnu strukturu na raznim površinama (gipsane ploče i fronte ormarića u dnevnoj sobi, reljefno staklo između dnevne sobe i kuhinje, teksturirana tkanina za jastuke).

FOTO: ALEKSANDER JURČIK; STAJLING: KATERINA DAX

Još jedan geometrijski motiv u dizajnu interijera je krug koji podsjeća na prsten odnosn0 loptu. Oblik kruga može se pratiti u linijama visećih svjetiljki, svijećnjaka, ručki za namještaj, električnih armatura i slavina. Isti oblik podupiru i zaobljeni uglovi zidova – najizrazitija arhitektonska tehnika u ovom interijeru.

FOTO: ALEKSANDER JURČIK; STAJLING: KATERINA DAX

I sam izbor boja je vrlo zanimljiv i originalan. Dizajnerica je pokušala kombinirati zasićene boje (bordo) s pastelnim (ružičasta) te neutralnim i hladnim nijansama kako interijer ne bi izgubio svoju svježinu i dinamiku.

Narančasta i ružičasta pojavile su se u projektu kao odraz vedre osobnosti vlasnice stana.

FOTO: ALEKSANDER JURČIK; STAJLING: KATERINA DAX
Komentari