Zavirite u idejno rješenje našega novoga projekta

Prostrani obiteljski stan, koji su klijenti kupili u posve derutnom stanju, doživio je potpunu prostornu i stilsku preobrazbu uz pomoć studija Mirjane Mikulec. Pored prenamjene nekih soba te rušenja zidova, bilo je potrebno i osmisliti koncept prostora prilagođen životnom stilu novih vlasnika

 

 

Interijer od 200 četvornih metara nalazi se u staroj historicističkoj zgradi iz 19. stoljeća te su ga novi vlasnici zatekli u posve zapuštenom stanju. Adaptacija je stoga bila temeljita i uključivala je rušenje dijela pregradnih zidova, prenamjenu prostorija, nove podne i zidne obloge ili pak njihovo poptuno obnavljanje, nove instalacije, sanitarije te namještaj i detalje. Mijenjanje tlocrtnog rasporeda bilo je potrebno kako bi se stan učinio funkcionalnijim i protočnijim – da se prostorije bolje povežu i prilagode suvremenom načinu stanovanja.

U stanu se, pored kuhinje i boravka, nalazi i zasebno blagovanje, te radna soba i dvije spavaće sobe – roditeljska i dječja. Stan ima i skrivene adute – veliki hodnik u koji je bilo moguće smjestiti i mali kutak za odmor te ispuniti, osim funkcionalnim namještajem, i detaljima. Investitori su željeli sačuvati autentičnost interijera s obzirom na arhitekturu objekta pa je uređenje koncipirano kao spoj minimalizma, modernog dizajna i klasike. Tako su u stan unesene štukature, drveni podovi odnosno stari parket doživio makeover brušenjem i lakiranjem, a dio starih keramičkih pločica s kuhinjskog poda je recikliran te će biti stavljen u jednom dijelu poda na hodniku.

Na neutralnu pozadinu sive, bijele i bež ukomponirani su tonovi zelene i plave koji se provlače kroz gotovo sve prostorije. Tu su i uvijek dobrodošli akcenti u jarkim bojama, u ovom slučaju narančaste, crvene i ružičaste koji unose dinamiku u prostorijama u kojima se nalaze. Dodatnu razigranost prostoru daju dekorativni zeleni zidovi u hodniku te bilje kao i originalni detalji.

 

Zavirite u idejno rješenje, odnosno prihvaćeni prijedlog uređenja stana, koji ćete uskoro moći vidjeti u izvedbenoj varijanti na našem portalu. Jedva čekamo!