MALI DVOSOBNI STAN: neobičan odabir boja stvorio je originalan interijer

Vodimo vas u stan u novogradnji površine 45 četvornih metara. Katerina Kulakova uspjela je dizajnirala je lijep, ugodan i moderan interijer ispunjen nježnim ljubičastim tonovima i svijetlom terakotom.

 


Moderan, svijetao interijer sa zanimljivim detaljima i bezvremenskim štihom, bila je glavna želja vlasnice kada je angažirala dizajnericu Katarinu Kulakovu za izgled svoga novoga doma.

Stvoren je tako moderan dom s klasičnim elementima čija posebnost je dobro iskorišten prostor, ali i upotreba neobičnih kolorističkih kombinacija, volumena i oblika. Prostor je ispunjen nježnim ljubičastim tonovima i svijetlom terakotom uz dodatke antracit sivih i crnih akcenata. Sve to izvrsno funkcionira na svijetloj pozadini bijele i bež.

Foto: Mihail Loskutov

Cilj je bio načinom uređenja napraviti nešto svijetlo i neobično. Tako je nastala kombinacija lila i terakote, zanimljivi oblici i ekspresivne teksture, kontrastne pruge i suvremena umjetnost.

Stan se se sastoji od hodnika koji vodi u kupaonicu i ostavu s jedne strane, te dnevnu zonu s druge strane. Nasuprot ulaznih vrata nalazi se kuhinja i dnevni boravak s dva velika prozora koji cijeli prostor ispunjavaju obiljem svjetla. Vrata iz dnevne sobe vode u malu spavaću sobu.

Foto: Mihail Loskutov

Svi garderobni ormari i police, kao i kompletna kuhinja te kupaonski ormarić izrađeni su po mjeri a prema dizajeričinim nacrtima što je omogućilo da se bolje iskoristi prostor, ali i stvore jedinstveni komadi namještaja.

Naglasak u dnevnoj sobi je na ‘lebdećoj’ komodi čije su fronte ukrašene lavanda ljubičastim lukovima. U istoj nijansi izrađen je i viseći kuhinjski element u kojemu su skriveni napa i bojler. Namjera ovakvim uređenjem je bila da kuhinja bude neupadljiva. Zbog toga su donji ormarići u nijansi neutralne bijele.

Foto: Mihail Loskutov

Hladnjak i ostali uređaji skriveni su u ormaru u istoj nijansi bijele, odmah do ulaznih vrata u dnevnu zonu. Ormar od poda do stropa uguran je u nišu i u ravnini je zida tako da ne dolazi previše do izražaja a ima niz uloga.

Foto: Mihail Loskutov
Komentari