DRVO, MRAMOR I NARANČASTI AKCENTI: ugodan zagrebački dom za četveročlanu obitelj

Vodimo vas u moderan stan u zagrebačkoj novogradnji. Zahtjevi vlasnika odnosili su se isključivo na funkcionalnost, dok je odabir stila, boja i materijala prepušten dizajnerici Ivi Drk.

 


Stan u novogradnji  od nešto više od 100 kvadrata nalazi se u širem centru Zagreba. Stan se sastoji od otvorenog dnevnog dijela, roditeljske spavaće sobe s kupaonicom, dječje sobe, igraonice, još jedne kupaonice, vešeraja i terase.

Kad je riječ o zahtjevima klijenta, oni su bili fokusirani isključivo na funkcionalnost, a kada je riječ o dizajnu, izbor materijala i dekora u potpunosti su prepustili dizajnerici Ivi Drk, koja se pobrinula za kompletan izgled interijera.

Foto: Lucija Trupković

Dnevnim dijelom dominira dekor drva i mramora, a iva je najviše koristila iveral, osim za radnu ploču koja je od kvarca, a dekor mramora provučen je i kroz zidne obloge. Osim toga, zbog vizualne prostranosti u hodniku su korištena i ogledala.

S obzirom na to da u kuhinji ima dovoljno radne površine, na njemu je svoje mjesto pronašao i aparat za kavu, a s obzirom na model, jako se dobro uklopio u dizajn.

FOTO: LUCIJA TRUPKOVIĆ

U roditeljskoj spavaćoj sobi nastavlja se ista paleta boja i dominacija dekora drva koji se u ovdje proteže i na strop. Cijeli vizualni dojam sobe zaokružen je tapetom i zavjesama. Osim estetike, ovdje bio važan i skladišni prostor pa su ormari smješteni duž cijelog zida. Velika prednost roditeljske spavaće sobe je i pripadajuća kupaonica.

FOTO: LUCIJA TRUPKOVIĆ

U kupaonicama je zadržana keramika investitora, pa su obje u svijetlim tonovima. Zato  se dodane boje kroz stolarske elemente poput ormarića ispod umivaonika. Tako je kupaonica u roditeljskoj sobi u jako nježnom zelenom tonu, dok je druga u boji teracote.

FOTO: LUCIJA TRUPKOVIĆ

U originalnom tlocrtu u stanu su zamišljene tri kupaonice, no u dogovoru s klijentima odluka je pala da se jedna od njih pretvori u vešeraj koji je jako funkcionalan, ali i estetski zanimljivo dizajniran.

 

Pogledajte u video prilogu detaljnije kako izgleda ovaj stan!

Komentari