Makeover koji je blagovaonicu prilagodio potrebama proširene obitelji

U nekoliko sati tim Mirjane Mikulec preuredio je malu blagovaonicu Veronike Čondrić, koja je osvojila nagradni natječaj Iznenadi me. Njezina želja bila je stol koji se može razvlačiti te tako biti po mjeri njezine obitelji koja se povećala

 

 

Obitelj gospođe Veronike proširila se u posljednjih nekoliko godina – djeca su zasnovala svoje obitelji, a nakon toga došli su i unuci. Kada se svi okupe oko stola, postane pretijesno, a kako je stol stakleni, nemoguće ga je razvući. Stoga se vlasnica javila na naš nagradni natječaj Iznenadi me i osvojila makeover blagovanja koje je dio dnevnog boravka i nalazi se u kutku čija je površina tek tri kvadrata. Zbog skučenosti prostora, tim Mirjane Mikulec odlučio je uzeti stol nevelike površine, no koji ima mogućnost razvlačenja pa može zadovoljiti potrebe kada se na ručku okupi cijela obitelj. Pored toga, zidovi su obnovljeni novim slojem boje i slikama, a stol je dobio i nove stolce. Kako bi zaokružili izgled blagovaonice, stavljen je  svjetlo sivi tepih s geometrijskim detaljima.

Kombinacija bijele, sive i tirkizne kao i dekoracije na zidovima osvježile su i modernizirale prostor, no pritom se pazilo da novi elementi budu stilski usklađeni s ostatkom dnevnog boravka.

“Svjetla boja na zidovima vizualno je otvorila prostor, tepih smo uskladili sa stolcima, a odabrani bijeli stol na razvlačenje omogućit će blagovanje cijele obitelji. Pri uređenju ove blagovaonice morali smo pripaziti da je prilagodimo okolnom prostoru. Nadalje, bilo je potrebno pronaći stol na razvlačenje koji će s novim stolcima, tepihom i rasvjetom stati u predviđen budžet”, ističe dizajnerica Mirjana Mikulec.

 

U našem video prilogu pogledajte kako je prije preuređenja izgledalo blagovanje te kako je korak po korak tekao makeover!

 

INSPIRACIJA MIRJANA MIKULEC INTERIJERI/Foto: Darko Mihalić

 

Komentari