Unatoč nezahvalnom tlocrtu i samo 7 m2 nastala je kuhinja u kojoj ima mjesta za sve

Sve češće viđamo kuhinje bez gornjih elemenata. One su u trendu, ali i pametno rješenje za male prostore. Pogledajte kako je jednu takvu kuhinju osmislio tim Mirjane Mikulec uz pomoć Elgrada

 

 

Klasični koncept kuhinje s gornjim i donjim ormarićima donedavno se podrazumijevao kao jedini način oblikovanja kuhinja. Kada imate na raspolaganju samo 7 kvadrata, i još u pravokutnom obliku, kao u slučaju kuhinje koju je uređivao studio Mirjana Mikulec interijeri, takvo bi rješenje samo zagušilo prostor. Zato se kuhinja bez gornjih ormarića, rađena po mjeri pokazala kao dobar odabir.

Kako je kuhinja s tri strane omeđena zidovima odluka je pala na postavljanje elemenata u „L“ na najduži zid. U kuhinju se ulazi iz dnevnog boravka pa su na samom ulazu ugrađena dva visoka elementa, zamišljena za pohranu većinu stvari.

Mala uska kuhinja od 7 kvadrata: pogledajte kako su postignuti elegancija i dojam prostornosti

PROJEKT: MIRJANA MIKULEC INTERIJERI / FOTO: IVAN ČREPIĆ

Klijentu je plava izrazito draga, a kako je kuhinja povezana s dnevnim prostorom u kojem prevladava plavo-crna kombinacija namještaja, logičan je bio odabir iste boje i u kuhinji. Odabrana nijansa je izrazito intenzivna no kako je zastupljena samo na donjim elementima nije zagušila prostor.

Da bi kuhinja bila svijetla i prozračna, postavljena je radna ploča u dekoru svijetlog mramora. Sve češće viđamo kombinaciju istog dekora na radnoj ploči i na zidu, kao što je ovdje slučaj.

Komentari