MAKEOVER ZA PETRINJSKE ŠKOLARCE: novi izgled zajedničkog prostora za pisanje zadaće i druženje

U prvom ovosezonskom prilogu Iznenadi me idemo u Petrinju gdje je InDizajn tim, uz pomoć Hrvatske katoličke misije iz Berlina, preuredio prostor za produženi boravak učenika iz obljižnjih škola.

 

 


Nakon razornog potresa u petrinjskom kraju u kojem su nastradale i obrazovne ustanove, Osnovna škola Mate Lovraka pod svoj je krov primila učenike iz okolnih škola koji više nemaju gdje pohađati nastavu.

“U Petrinji je nakon potresa svaka pomoć dobrodošla, a mi smo odlučili da to bude zajednička prostorija učenika u jednoj osnovnoj školi”, ističe Mirjana Mikulec.

Foto: Marko Cindrić

Riječ je naime o zajedničkom prostoru čitaonice kojeg koriste svi učenici, koji je sada neka vrsta dnevnog boravka odnosno čekaonice. Dok nakon nastave čekaju da autobus dođe po njih i odveze ih doma, učenici vrijeme provode u ovoj prostoriji.

“Upravo zbog toga zajednički prostor u kojem će se djeca družiti, pisati zadaću i čekati na povratak kući autobusima, moramo pretvoriti u mjesto ugodno za boravak”, smatra dizajnerica.

Foto: Marko Cindrić

Prostor nije bilo moguće urediti u samo jednom danu, pa je InDizajn tim prvo sve ispraznio i sanirao zidove, a nakon toga, drugi dan, na red je došlo završno uređenje. U suradnji s Meblo Tradeom i Hrvatskom katoličkom misijom iz Berlina, InDizajn tim odabrao je namještaj i poslao ravnateljici nekoliko idejnih rješenja od kojih je jedno odabrano.

Foto: Marko Cindrić

Prostor je opremljen s dva udobna trosjeda uz Samsung TV za druženje. Sjedeći dio je za čitanje i pisanje zadaće. Na jednom zidu dizajnerica se poigrala bojama i oblicima, kao i zidnim naljepnicama. Odabrane su tri boje – dvije nježne i dominantna crnu, što je donijelo dinamiku i vedrinu u prostor školskog dnevnog boravka. Prostor je opremljen i brojnim policama kako bi se tamo smjestile knjige i brojni dječji radovi.

 

Foto: Marko Cindrić

Komentari