Osam saveznika za stvaranje retro kuhinje

Šarmantne, funky i razigrane, kuhinje koje kao da su zapele u nekim minulim desetljećima i dalje nas oduševljavaju, a u svakom stanu ili kući stvaraju neodoljivo, toplo srce doma.

Želite li ovakav izgled u svojoj kuhinji donosimo nekoliko ideja i savjeta koji će od vaše kuhinje stvoriti malu retro oazu, neovisno jeste li na samom početku opremanja ili pak tražite tek osvježenje s nekoliko novih detalja.

Crveni akcenti

a1182c39310d82c387b901022a352229
Pinterest

Crvena je bila prilično popularna boja za opremanje interijera sredinom prošlog stoljeća pa ne čudi što je danas čest izbor pri stvaranju vintage i retro prizvuka u prostoru. Ipak, oprezno s crvenom – ova boja može djelovati uznemirujuće i neugodno, pa nemojte pretjerivati s količinom i radije se ograničite na detalje i određene komade namještaja.

Crno-bijele pločice

Foto via interiorism
Foto via interiorism

Želite li pravi retro dojam, crno-bijele pločice na podu su pravi must have. Iako je ova monokromatska kombinacija klasik, a nešto odvažniji look možete kombinirati crvene i bijele pločice.

Polka točkice

Još jedan klasik koji povezujemo s prošlim stoljećem su popularne polčka točke. Odličan su izbor za maje površine koje će stvoriti pomalo ženstven, ali svakako retro izgled.

Retro kuhinjski aparati

pinterest
pinterest

Aparati koji izgledaju baš poput onih ih starih filmova i vintage reklama pravi su pogodak, osobito ako je vaša kuhinja jednostavna i neutralna. Zanimljivo će izgledati i u modernim, suvremenim kuhinjama stvarajući neobičan kontrast i igru stilovima.

Pastelne boje

Smeg
Smeg

Pastelne boje odličan su savernik za stvaanje retro stila, osobito kada je u pitanju boja kuhinjskih elemenata. Predlažemo da razmislite o nježnim nijansama plave, zelene i drugih boja iz spektra pastelnih nijansi.

Otvoreni gornji elementi

Iako su danas uglavnom zatvoreni, ipak otvoreni gornji elementi u kuhinjama doživljavaju svojevrsni comeback, što možete vješto iskoristiti želite li stvoriti retro kuhinju. Izbjegavajte pozicioniranje neposredno iznad štednjaka ili sudopera radi jednostavnijeg održavanja.

Vintage detalji i aparati

Etsy
Etsy

Katkad je dovoljno tek nekoliko detalja kako bi sve poprimilo sasvim drugačiji izgled. Imate li već kuhinju koja odiše retro stilom, predlažemo da je razmislite i o nezaobilaznim detaljima za potpuni dojam.

Satovi i timeri

Kao što smo već istaknuli, detalji su važni pa predlažemo da kuhinju upotpunite i kakvim zanimljivim satom, starinskim timerom ili pak kuhinjskom vagom.

Foto: Pinterest
Foto: Pinterest

 

Komentari