Kuhinja od 5 m2: kontrast svijetlih i tamnih nijansi koje su se sjajno uklopile u manji prostor

Primjer projekta studija Mirjane Mikulec, uređenje kuhinje od 5 četvornih metara pokazuje kako se na manjoj površini može dobiti kuhinjski prostor s dosta mjesta za skladištenje.


Kuhinja koju vam pokazujemo nalazi se u stanu u novogradnji. Za kuhinju je predviđen  U  oblik i ima pet kvadrata. Klijentica je imala nekoliko zahtjeva: puno mjesta za skladištenje, svijetli i neutralni tonovi i minimalizam. Izvodi instalacija definirali su pozicije kuhinjskih aparata kojima se dizajnerica prilagodila u osmišljavanju prostora, baš kao i postojećim pločicama.

 

Želja klijentice bila je kombinacija dekora pa je odluka pala na kombinaciju svijetlije sive i antracit boje na jednom bočnom dijelu i na prednjim kubusima koji su u staklu. Svijetle fronte lijepo su se stopile s postojećom keramikom.

Nakon realizacije vidljivo je kako ovu kuhinju po mjeri krasi jednostavnost i umjerenost, a odabirom dekora i rasporedom elemenata postignut je čist izgled.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

“Kontrast svijetlih i tamnih nijansi sjajno se uklopio u manji prostor. Gorenje elemente smo stavili samo na bočnim stranama kako bi prostor vizualno izgledao dublje. Zato smo taj zid ukrasili štukaturama boje cigle, a ta boja povezala je kuhinju s ostatkom dnevnog dijela”, objašnjava dizajnerica i dodaje:

 

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

Led rasvjeta koja se provlači ispod gornjih elemenata i u kubusima naglasila je suvremenost kuhinje, a olakšat će i pripremu hrane. Rezultat je i funkcionalna i estetski lijepa kuhinja pa vjerujem da će klijentica zbilja uživati u njoj”.

Komentari