Brzo i povoljno uređenje dnevnog boravka površine 14 kvadrata

Zadatak studija Mirjana Mikulec interijeri bio je urediti dnevni boravak koji zauzima 14 četvornih metara i to brzo i povoljno. Stvoren je ugodan i moderan prostor koji je ispunio sve zahtjeve klijenata.

 


U stanu u novogradnji nalazi se stan za čije uređenje je bio angažiran studio Mirjane Mikulec. Prikazat ćemo vam opremanje dnevnog boravka koji je dio  otvorenog prostora od 26 kvadrata. Sam boravak zauzima površinu od 14 kvadrata. Jedna od želja klijenata bila je kutna garnitura kao element za sjedenje.

 

 

Klijenti su mladi par i ovo je njihova prva zajednička nekretnina. Bili su ograničeni budžetom i vremenom pa je dizajnerica sa svojim timom trebala biti maštovita ali i brza i pronaći namještaj koji  na lageru. Što se tiče tlocrtne organizacije vlasnici su dizajnerici i njezinu timu dali otvorene ruke. Kada je  estetika u pitanju, imali su nekoliko zahtjeva. Na zidovima su željeli boje, a najdraža im je plava. Također, željeli su kutnu garnituru nešto većih dimenzija. Idealan primjerak pronađen je u Lesnini.

Prije nego što je stigao namještaj, uređeni su zidovi. Odluka je pala na djelomično bojanje zida iza sofe, a boja je samo donji dio na visinu od 150cm.

 

Naglasak je na TV zoni, gdje je kombinacija tri boje – sive crne i klijentima najdraže plave. Budući da budžet bio ograničen, najbolji način za unošenje plave boje u interijer bilo je upravo bojenje zidova.

Pored boje, stavljena je nova rasvjeta te karnište i zavjese. Budući da je stan na prvom katu, zavjese se bile neizbježne. Odluka je pala na klasične bijele koje će služiti da se sakrije pogled izvana, ali su nenametljive i ne utječu na dizajn.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

Zatim je došla kutna garnitura, a za njom i TV jedinica, tepih, pomoćni stolići i detalji.

“Kao što vidite final se ne razlikuje značajno od vizualizacije samo prostora. Iako je riječ o manjoj kvadraturi uspjeli smo ispuniti želju klijenata i smjestiti veću kutnu garnituru, i to onu koja ima skladišni prostor i može se pretvoriti u ležaj”, zaključuje dizajnerica.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

U video prilogu pogledajte detaljnije kako je teklo uređenje!

 

 

Komentari