Mala spavaća soba u potkrovlju: maksimalno iskorišten prostor pod kosinama

Tim Mirjane Mikulec pobrinuo se za uređenje spavaće sobe mladoga para. Cilj je bio što bolje iskoristiti prostor i osigurati veliki krevet i prostor za odlaganje odjeće

 


Uređenje spavaće sobe za mladi par imalo je i neke otegotne okolnosti: malu kvadraturu kao i nezahvalne kosine. Zadaća tima Mirjane Mikulec je bila u ovaj prostor smjestiti što više ormara, dovoljno velik krevet, ali i prostor za šminkanje. Prvo na redu bilo je, naravno, planiranje.

Nakon detaljne izmjere, krenulo se na projektiranje kako bi se prostorija iskoristila na najbolji mogući način.

“S obzirom na kosine i veličinu sobe, klijentu smo bili predložili dvije opcije tlocrta. U prvoj smo ormare smjestili  duž cijelog zida uz vrata. U tom slučaju se dobije više ormara, ali krevet bi morao ići uz zid. U drugoj opciji krevet je smješten ispod prozora na sredinu sobe, no tako se dobije manji ormar nasuprot kreveta”, otkriva dizajnerica Mikulec.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

Nakon pregovora mladih supružnika, odluka je pala na rješenje s većim ormarom pa je daljnji korak bilo bojanje zidova, odabir kreveta te izrada ormara po mjeri.  Prvi je na redu krevet, koji je Mirjana odabrala iz Perfecta Dreams asortimana.

Za ormar je odabrana bijela boja kako se ne bi isticao, a kako bismo se prostor maksimalno iskoristio, zatvoren je cijeli zid.

“Klijentima smo bili predložili box spring krevetni sustav u kombinaciji s dva različita uzglavlja, vrlo jednostavan Toledo ili pak bogatiji Paris, ali prilagođen njihovoj širini kreveta. Odlučili su se za Paris“, ističe Mirjana.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

Manji komadi namještaja birani su u tamnim tonovima, baš kao i okviri za slike. Crna je uvijek dobrodošla pri odabiru detalja jer će naglasiti suvremenu eleganciju. U ovom je slučaju napravila dobar kontrast romantičnom dojmu koji ostavlja uzglavlje.

“Mala prostorija nezahvalnih kosina postala je ugodno mjesto za spavanje. Klijentica je ipak odlučila izbaciti kutak za šminkanje pa smo u taj dio smjestili fotelju kako bi dobila mali kutak za čitanje”, zaključuje dizajnerica.

 

Komentari