Sviđa vam se ova spavaća soba?Evo gdje pronaći ključne komade!

Spavaća soba iz najnovijeg projekta s potpisom studija Mirjana Mikulec interijeri privukla je puno interesa pa u nastavku donosimo prijedlog komada namještaja i dekorativnih dodataka za dom uz koje ćete jednostavno rekreirati ovakav look u svoja četiri zida.


Ono što  privlači pažnju i plijeni pogled u ovoj sobi bez sumnje je – krevet. Tapeciran, ojastučen i nizak, ovaj krevet asocira na spavanje na oblaku, što cijeloj sobi daje luksuzan dojam. Ovaj središnji i najvažniji komad namještaja u spavaćoj sobi tamnije je boje, dok je ostatak vrlo jednostavan.

Za početak, osigurajte neutralnu i jednostavnu osnovu, dakle podna obloga neka bude u svijetloj, neutralnoj boji, po mogućnosti u toplijoj nijansi, a zidovi će biti idealni ako ih ostavite bijelima. Alternativno, možete ih obojiti u svijetlu nijansu sive boje ako baš ne želite da budu bijeli. Zid uz koji ćete smjestiti uzglavlje kreveta možete obojiti drugačijom bojom ili ukrasiti tapetom s jednostavnim, decentnim uzorkom.

MINIMALIZAM I LUKSUZ U JEDNOM: moćna tamna kuhinja by studio Mirjana Mikulec

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

Ovakvu osnovu možete nadopuniti namještajem i dodacima za dom u neutralnoj paleti boja. Siva, bež, bijela i crna čine osnovu. Važno je istaknuti da veliku ulogu u kreiranju stila igra odabir rasvjete. Visilica je smještena iznad kreveta i upečatljivog je oblika, no ipak nije nametljiva. Zid krase i zidne lampe s obje strane kreveta, zamjenjujući tako uobičajene noćne svjetiljke, a pritom djeluju skulpturalno i razigravaju zid.

Minimalizam i luksuz idu ruku pod ruku. Vodimo vas u zagrebački stan, novi projekt studija Mirjane Mikulec

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

Posebna je pažnja u ovom slučaju posvećena materijalima. Meke tkanine s izraženom strukturom i teksturom dominiraju svim većim površinama, posebice kada su u pitanju tepih, spomenuti krevet, ali i – tapeta. Inače, ovo je vješt način kako prostoriju kojom dominiraju sive nijanse učiniti toplijom i udobnijom.

U nastavku donosimo super prijedloge uz koje ćete lako postići izgled ove sobe.

1 zidna rasvjeta Pin, Vibia

2 pomoćni stolić, ferm LIVING

3 stolna lampa, KARE

4 viseća lampa Bolla Black, Meblo Trade

5 zidna tapeta Terra, Eijffinger, Meblo Trade

6 klupa sa spremištem, Erin, tamno siva, Prima

7 Četverokrilni ormar, Oskar Lux, Prima

8 Box spring krevet s nadmadracem, Erin, tamno siva, Prima

9 vaza Sphere Bubl Hexa, 101 Copenhagen, Farfetch

10 madrac Cornwall Deluxe, Meblo Trade

11 set klub stolića, NORR11

12 mirisna svijeća, Dyptique

Komentari