SPAVAĆA SOBA INSPIRIRANA KLASIKOM: 12 kvadrata u kojima dominiraju tapeta i krevet većih dimenzija

Tim Mirjane Mikulec imao je zadatak urediti obiteljski stan u novogradnji, a ovaj put pozornost posvećujemo uređenju spavaće sobe od gotovo 12 kvadrata. Zahtjevi, s kojima su se prilikom projektiranja susreli su klasično uređenje i krevet duži od standarda.

 


Cilj je bio sobu opremiti jednostavno i decentno kako bi krevet i zid iza uzglavlja bili jedini upečatljivi elementi u sobi. Budući da je soba pravilnog oblika pozicije namještaja nametnule su se same. Zato je ormar po mjeri smješten u nišu, a krevet na zid između njega i prozora.

U sobi ovakvog uređenja krevet dimenzija 220×180 definitivno dominira. Unatoč dimenzijama, ostalo je dovoljno prostora za prolazak. On je u nježnoj nijansi, ali upečatljive teksture. Tapeta prati ostale boje u sobi, povezuje ih u cjelinu pa se savršeno uklopila i naglasila eleganciju uzglavlja.

MIRJANA MIKULEC INTERIJERI/FOTO: TIN OSTROŠIĆ

Ormar je vrlo jednostavan i minimalistički s integriranom ručkom. Ona je potpuno funkcionalna i omogućava jednostavno otvaranje, a vrlo je diskretna.  Umjesto klasičnih noćnih ormarića, odabrani su oni suvremenijeg izgleda. Zlatnim detaljima i rasvjetom soba je dobila i dašak luksuza pa nije bilo potrebe za dodatnim detaljima.

MIRJANA MIKULEC INTERIJERI/FOTO: TIN OSTROŠIĆ

Komentari