2 TOP IDEJE: radne sobe u kojima je glavni zadatak bio stvoriti puno mjesta za pohranu

Unatoč službenom završetku pandemije i sve većem povratku zaposlenika na svoja radna mjesta mnogi su odlučili nastaviti praksu rada „od kuće“. Da bi posao bio kvalitetno odrađen potrebno je prostoriju urediti tako da namještaj i detalji ne odvlače pozornost osobe koja radi. Ako ne postoji mogućnost opremanja radne sobe onda treba odabrati kut u stanu koji je dobro osvjetljen, nije na prolazu i ne remeti svakodnevicu nakon završetka radnog dana.

 

 


Za inspiraciju pokazat ćemo vam dva različita primjera uređenja radnih soba. Kada krenete s planiranjem uređenja vodite računa o pohrani stvari. Soba ne bi smjela izgledati neuredno i demotivirajuće za rad. Najvažnije je da se osjećate ugodno i koncentrirano za rad.

Prostor ne bi trebalo natrpavati dodatnim namještajem no poželjno je u kutu urediti manji dio s foteljom kada se odlučite na pauzu.


Evo kako do lijepe i funkcionalne radne sobe iz snova u samo tjedan dana

MIRJANA MIKULEC INTERIJERI/FOTO: IVAN ČREPIĆ

Prvi prijedlog je uređenje kao što je odrađeno u jednoj zagrebačkoj novogradnji. Vlasnici nisu željeli kombinaciju radne i gostinjske sobe nego isključivo prostor za rad. Zato je jedan od zahtjev uz korištenje neutralnih boja bio i postavljanje puno otvorenih i zatvorenih polica.

Za ovaj tip uređenja najbolje je izabrati namještaj po mjeri. Ovdje je odluka pala na iveral. Da prostor ne bi bio zatrpan police i radni stol postavljeni su na najduži zid. Stol ima podizni mehanizam što omogućava vlasniku da po potrebi dio posla odradi i stojećki.

MIRJANA MIKULEC INTERIJERI/FOTO: IVAN ČREPIĆ

Drugi prijedlog je potpuna suprotnost jer je dio starogradskog stana koji ima specifičan tlocrt i visoke stropove. Radna soba povezana je s kuhinjom staklenim vratima. S druge strane dvokrilnim vratima odvojena je od dnevnog boravka.

MIRJANA MIKULEC INTERIJERI/FOTO:MARKO CINDRIĆ

Vlasnica je poželjela više zatvorenih elemenata, a estetski dio je prepustila arhitektima. Polica, ormar i sofa postavljeni su duž jedinog zida bez otvora. Kombinirani su otvoreni i zatvoreni elementi uz dodatak led rasvjete. Odabrani materijal je tamnosivi medijapan. Ovdje je trebalo voditi računa o ostatku uređenja jer su sve prostorije ipak povezane vratima.

MIRJANA MIKULEC INTERIJERI/FOTO:MARKO CINDRIĆ

 

Komentari