OVO SE ZOVE ISKORAK: mini kuhinja u odvažnoj crveno-ružičastoj kombinaciji

Kuhinje u sivim i bijelim tonovima najčešći su odabir i provjereni klasik. No, za vas koji volite hrabrija rješenja, pokazujemo vam jednu posve originalnu i odvažnu kuhinju, projekt studija Mirjana Mikulec interijeri, ostvaren u suradnji s Elgradom

 

 

Bijela ili siva, eventualno s detaljima u sivoj, crnoj ili dekoru drveta najčešći su odabir kada osmišljavamo svoju kuhinju. Ponekad se na ove boje odlučujemo, automatski, bez puno premišljanja, jer želimo igrati na sigurno. No, svakako bi trebalo dati šansu i drugim bojama u novoj kuhinji i uzeti u obzir neuobičajene nijanse poput crvene ili pak ružičaste. Na primjeru mini kuhinje u starom građanskom stanu koju je osmislio studio Mirjana Mikulec interijeri potičemo vas da barem još jednom razmislite je li baš bijela kuhinja rješenje za vas ili je vrijeme za tople i temperamentne nijanse.

Prostor koji je timu Mirjane Mikulec bio na raspolaganju površine je sedam kvadrata i trebao je služiti kao kuhinjski i blagovaonski prostor.

“Kako nam tlocrt nije dopuštao puno varijanti, ovdje je najbolji izbor bio L oblik kuhinje. Tako smo smjestili u sedam kvadrata sve što je potrebno, od sudopera i perilice, do hladnjaka i dovoljno velike radne plohe. Kako se oblikom kuhinje nismo baš mogli poigrati, učinili smo to bojama i materijalima. Gornji dio zamislili smo u crvenoj boji, donji dio u ružičastoj, dok smo radnu ploču izradili u crnom materijalu s dekorom mramora. Jedan dio visećih elemenata zamislili smo kao otvorenu policu“, objašnjava Mirjana Mikulec.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Rajna Raguž

Smjelost u odabiru boje fronti ormarića primijenila se i na zidovima. Odabrana je intenzivna ružičasta nijansa i njome pobojan pravokutni oblik na koji su “naslonjeni” elementi. Time se kuhinjski dio vizualno odvojio od ostatka prostorije, odnosno mini blagovaonice. Radna ploča u crnoj boji savršen je kontrast, ali i balans dominantno crveno-ružičastoj kombinaciji. Za boju je odabrana Duluxova boja Diamond Eggshell koja, zahvaljujući svojoj strukturi, odlično funkcionira u ovakvim prostorima, a otporna je na standardna sredstva za čišćenje.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Rajna Raguž

Kombinacijom nekoliko različitih materijala dobio se vrlo zanimljiv izgled kuhinje. Lacobel staklo, koje je na gornjim elementima, prirodno je lakirano staklo koje ne sadrži nikakve kemijske ni štetne tvari. Otporno je na vodu i vlagu, a može izdržati temperaturu do 80 stupnjeva. Za otvorenu policu korišten je SmartCube, koji je vrlo stabilan, lako se integrira u postojeće koncepte namještaja ili se može fiksirati na zid, pojedinačno ili u skupinama. Vrlo popularni dekor mramora ističe se na radnoj ploči, a birati možete među nekoliko varijanti. Isto vrijedi i za iveral koji je na donjim elementima.

 

 

 

Komentari