MODERNA BLAGOVAONICA: upečatljiva kombinacija crne i narančaste prostoru je dala karakter

Tim Mirjane Mikulec uredio je blagovaonicu u obiteljskoj kući. Blagovaonica se nalazi u zasebnoj prostoriji nemale kvadrature što je svakako bila prednost u osmišljavanju prostora!

 


Novi vlasnici nisu željeli velika ulaganja u smislu tlocrtne izmjene stana u kući koju su nedavno bili kupili, pa su se za potrebe ugodnog života iskoristile postojeće prostorije.

“Zadaća nam je u ovom prostoru bila napraviti blagovaonicu. Riječ je o prostoriji odvojenoj od kuhinje, što više nije čest slučaj. Prednost ovakvih prostora je da nam uređenje ostatka kuće ne treba nužno određivati smjer uređenja. Što se tiče izgleda, manje-više smo imali otvorene ruke. Ono što su klijenti željeli je da provučemo boju kroz odabrane komade namještaja. Također, važno im je bilo da prostor ostane pročišćen”, otkriva dizajnerica Mirjana Mikulec.

InDizajn / Foto: Marko Cindrić

Budući da su vlasnici željeli boje, dizajnerica se odlučila na narančastu koju se provlači kroz nekoliko elemenata. Kako prostor ima dovoljno kvadrata, odabrano je nekoliko elemenata za odlaganje. Ipak, bitno je bilo da se prostor ne zatrpa.

Odabrane su jedna otvorena polica i dvije komode. Na taj način dobio se prostor za odlaganje stvari za koje nije nužno da budu na vidljivom, kao i police za uvijek dobrodošle dekoracije, knjige i biljke. Odluka je pala na stol koji se prema potrebi može razvući. S obzirom na veličinu prostorije, niti u punoj dužini, kakav je ovdje i ostavljen, neće biti prevelik.

InDizajn / Foto: Marko Cindrić

“Za potpuni dojam promijenili smo okvir prekidača. Odabrali smo narančasti u staklenoj obradi koji je povezao izgled prostora”, ističe dizajnerica te dodaje:

“Kao što vidite, ispunili smo sve želje klijenata. U prostor smo unijeli boju, a zahvaljujući odabranim elementima, ostao je pročišćen. Upravo zbog tog zahtjeva izbjegavali smo velike ormare i velike police. Kombinacija crne i narančaste, kao i linije odabranog namještaja, prostoru su dali suvremen izgled, a odmak od neutralnih tonova pokazao se kao pun pogodak”.

InDizajn / Foto: Marko Cindrić

Komentari