MINI POLICE KOJE ĆE SVI PRIMIJETITI: evo kako ih možete sami izraditi

Mini zidne police sve su popularnije u interijerima i izvrstan su prijedlog za povoljno i brzinsko osvježenje doma. Bit će to praktični kutak za odlaganje knjiga i drugih sitnica, ali i efektan stilski dodatak koji će svi primijetiti.

 


Osim klasičnih, velikih polica za knjige, u stanu su poželjne i one za slike ili manje dekoracije koje same po sebi imaju estetsku funkciju. Ovaj puta suradnica InDizajn tima Antonia Antolović će vam pokazati tri primjera koja možete sami izraditi.

 

PRVA POLICA

Antonia savjetuje da prije rezanja iscrtate polukrug i pažljivo s ubodnom pilom slijedite crtu. Ako vam se dogodi da pogriješite, možete s brusnim papirom popraviti nepravilnosti.

Zatim izrežite dva jednaka polukruga koja ćete spojiti vijcima.

Antonia je napravila dvije vrste polica koje će montirati na dva načina. Na veću policu stavila je i vješalicu kako bi dobila dodatnu funkciju.

Police je na zid pričvrstila vijcima.

InDizajn Screenshot
InDizajn Screenshot

 


DRUGA POLICA

Druga polica čiju izradu vam pokazujemo u video prilogu dobro će poslužiti za slike. Dasku je potrebno izrezati na dva jednaka dijela i spojiti ih vijcima i za kraj manju letvicu ljepilom pričvrstiti na prednju stranu.

InDizajn Screenshot

TREĆA POLICA

Za kraj je napravljena je i jedna dekorativna polica. Od deblje letve treba izrezati podnožje za bazu i bočne stranice. Tanja letva poslužit će za naprijed, a druga za stražnju stranu pomoću koje ćete policu montirati na zid.

Police bojite po želji, ovisno o interijeru u koji ćete ih smjestiti.

InDizajn Screenshot

Sve detalje oko izrade pogledajte u video prilogu!

 

Komentari