MAKEOVER MALE KUHINJE: tim Mirjane Mikulec preobrazio ju je u ljepši, moderniji i funkcionalniji prostor

Rado biste promijenili barem neke elemente u dotrajaloj i neatraktivnoj kuhinji? Pogledajte kako je time Mirjane Mikulec preuredio zastarjelu kuhinju u jednom stanu i pretvorio je u moderniji i funkcionalniji prostor i inspirirajte se!

 

 

 

Budući da vlasnici nemaju budžeta da ju u cijelosti promijene, tim Mirjane Mikulec dao je prijedlog makeovera male kuhinje u jednom stanu.

“Kuhinja je trenutno zastarjela. Osim neprivlačnih i pomalo uništenih fronti, gornji elementi imaju pomalo nelogičan raspored i nagrđuju izgled. S obzirom da  vlasnici nemaju budžet da kuhinju mijenjaju u potpunosti, promijenit će se dotrajali element. Budući da su donji korpusi u dobrom stanju, bit će dovoljno zamijeniti fronte, a nužna je i promjena radne ploče kao i kuhinjskih aparata”, objašnjava dizajnerica Mirjana Mikulec.

Foto: InDizajn

 

Foto: InDizajn

 


Kako bi klijentu pomogli u odluci, dizajneri su napravili dvije kolaž opcije za inspiraciju – jednu u neutralnim tonovima, drugu nešto odvažniju.  Odluka je pala na opciju sa svijetlim frontama, a sve potrebno, uključujući kuhinjske aparate, pronađeno je u Elgradu.

“U ovoj kuhinji koristili smo iveral. On je dobar izbor za kuhinjske fronte jer je paleta dekora zaista široka, a materijal je zahvalan i cjenovno prihvatljiv. Bez obzira koji materijal odabrali, osim bojom i dekorom, mijenjate li fronte možete se poigrati i ručkicama ili se pak, kao mi u ovom slučaju, odlučiti za potisni sistem”, savjetuje dizajnerica.

Foto: Marko Cindrić

S obzirom na to da se radi o kuhinji manje kvadrature nužno je bilo iskoristiti svaki centimetar. Gornji dio iskorišten tako je za kombinaciju zatvorenih elemenata i polica prvenstveno zbog visine keramike i visine frižidera, koji nisu mijenjani. Na donjem dijelu su nakon makeovera nova radna ploča, ugradbena pećnica i nove fronte što je u potpunosti promijenilo izgled kuhinje ali je i osvježilo i donijelo funkcionalnost i moderniji izgled.

Foto: InDizajn

“Ovo je odličan primjer da ne morate nužno mijenjati cijelu kuhinju. Odlučite li mijenjati fronte važno je da imate kvalitetne korpuse kao što je to ovdje slučaj. Ponekad će i samo promjena radne ploče osvježiti izgled vaše kuhinje”, zaključuje dizajnerica.

Foto: InDizajn

Kako je tekao cijeli makeover, pogledajte u video prilogu!

Komentari