Ugodna spavaća soba s puno mjesta za odlaganje. Glavne zvijezde su krevet i rasvjeta

Pogledajte kako je tim Mirjane Mikulec uredio roditeljsku sobu u prostranom obiteljskom stanu u Zagrebu. Cilj je bio ugodan prostor s dovoljno mjesta za odlaganje, a glavne zvijezde su krevet i atraktivna rasvjeta.

 

 

 

Ako tražite inspiraciju za svoju novu spavaću sobu, inspirirajte se projektom uređenja spavaće sobe koju je radio studio Mirjane Mikulec.

Površina od 17 kvadrata, nastala proširivanjem na susjednu sobu, nudila je veću slobodu u osmišljavanju prostora, kao i unošenju svih potrebnih sadržaja.

‘Kako bi najbolje iskoristili prostor i pritom osigurali sve elemente potrebne u spavaćem prostoru, ormare smo rasporedili na dva zida. Ostalo je prostora i za konzolni stolić, kao i krevet širine 180 centimetara, što je i želja klijenta. Unatoč nepravilnom tlocrtu, velikom prozoru na jednom i izlazu na balkon na drugom zidu, soba će biti udobna i funkcionalna”, kaže dizajnerica.

 

 

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

S obzirom na to da je jedan od zahtjeva vlasnika da soba ima dovoljno ormara, napravljene su  izmjene u tlocrtu odnosno jedan zid se pomaknuo prema dječjoj sobi.

Vlasnicima su ponuđena dva rješenja, jedno u nježnim, drugo u nešto tamnijim nijansama. Klijenti su se odlučili za svjetliju varijantu. Kako prostor ne bi bio monoton, na fronte ormara rađenih po mjeri stavljene su profilacije dok su se na zidove postavile štukature.

 

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

Za krevet je odabran tapecirani model s uzglavljem.

‘Odabrali smo krevet u baršunu nježnog tona koji će se odlično uklopiti u cjelokupno uređenje. S obzirom na to da su kreveti u Perfecta dreams ponudi ručno rađeni, radi se o unikatnim komadima koji će u svaku spavaću sobu unijeti dozu posebnosti, ističe dizajnerica.

Kako je teklo uređenje korak po korak, pogledajte u video prilogu!

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

 

Komentari