Prozračna, elegantna i nježna spavaća soba u kojoj je krevet glavna zvijezda

Pri uređenju spavaće sobe bitno je da slijedite svoj stil i svoje želje jer je prije svega potrebno postići ugodnu i opuštajuću atmosfera, ali jednako je važna i njezina funkcionalnost.

 


Kada je preuzeo projekt uređenja starogradskog stana, studio Mirjane Mikulec dobio je i nekoliko smjernica za spavaću sobu.  Klijentica je željela prozračnu, elegantnu i nježnu spavaću sobu s velikim krevetom koji će dominirati prostorijom i pomalo podsjećati na onu hotelsku.

S obzirom na to da je soba dovoljno velika, skoro 20 kvadrata površine, bilo je mjesta da se u nju stavi veliki krevet i ormar namijenjen jednoj osobi. Klijentica je prednost dala prozračnosti nad dodatnim prostorom za odlaganje pa je dizajnerica sa svojim suradnicima zapravo vrlo jednostavno došla do tlocrta. Na najduži zid bez prozora smješten je krevet dok je nasuprot njemu stavljen ormar.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

STAKLENE FRONTE NA ORMARIMA

Kako se ne bi dodatno zatvorio prostor, fronte na ormarima su staklene, a zahvaljujući boji tog stakla cijeli prostor doima se vrlo profinjeno.

Krevetu je posvećeno nešto više pažnje, i to baš zbog činjenice jer je najveći komad namještaja u prostoru i zato što je njegov izgled definirao izgled kompletne sobe. Kad su glavni komadi namještaja bili odabrani, potrebno je bilo urediti bazu.

Diskretni okviri od štukatura sobi su dali eleganciju koju je klijentica željela, ali i tu romantičnu nježnu notu koja nam je također bila na popisu. Osim toga, ovo je starogradski stan i štukature, uz zavjese i dekore, u ovakvim prostorima uvijek dobro naglase visinu stropova.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

DETALJI U SPAVAĆOJ SOBI

Ono što je bilo potrebno da se zaokruži priča su detalji poput rasvjete i pomoćnih stolića. Ovdje su oni u crnoj boji što se sjajno uklopilo u dizajn, no jednako dobro bi funkcionirali i oni u boji zlata ili bakra što bi naglasilo nježnost i eleganciju.

Pogledajte detaljnije u video prilogu kako je teklo uređenje ove elegantne spavaće sobe!

Komentari