PASTELNO ILI NEUTRALNO? Dvije stilski različite ideje za uređenje blagovaonice za Uskrs

Stol je središnje mjesto svakog blagdana, pa tako i Uskrsa. Oko njega se okuplja cijela obitelj na objed i druženje pa je potrebno posvetiti više pažnje njegovo izgledu. Imamo dvije super ideje za vas!

 


Nakon zimskog perioda vrijeme je da u svoj dom unesete boje i dekore proljeća. Ususret Uskrsu, pokazat ćemo vam kako je InDizajn tim uredio dvije blagovaonice, jednu za ljubitelje neutralnih tonova i jednu u pastelnim tonovima za sve vas koji više volite boje.

“Iako uskrsne dekoracije često poistovjećujemo s pastelnim tonovima, one neutralnih boja ili napravljene od prirodnih materijala mogu itekako dobro izgledati. Zato ćemo dekorirati dvije blagovaonice kako bismo vam pokazali inspiraciju za oba stila”, otkriva Mirjana Mikulec.

InDizajn / Foto: Darko Mihalić

SKANDINAVSKA JEDNOSTAVNOST

Prva na redu je dekoracija inspirirana neutralnim tonovima, koji pozivaju na jednostavnost, skandinavski stil i minimalizam. S obzirom na cjelokupno uređenje stana, jako su se dobro uklopili zeleni tonovi u kombinaciji s onim zemljanima. Što se samih dekoracija tiče, bilo je bitno da se izbjegne pretjerivanje.

InDizajn / Foto: Darko Mihalić

Dekoracije za tanjure napravljene su na jednostavan način od ispuhanih jaja i platnenih salveta. Stol je upotpunjen s još nekoliko izrađenih ali i gotovih dekoracija iz Lesnine XXXL.

 

InDizajn / Foto: Darko Mihalić

“Evo, ova blagovaonica primjer da se uskršnje dekoriranje može odraditi u neutralnim i zagasitim tonovima. Kombiniranjem smeđih i zelenih tonova prostor se doima toplo, a opet suvremeno, u skladu s ostatkom uređenja”, smatra Mirjana.

InDizajn / Foto: Darko Mihalić
InDizajn / Foto: Darko Mihalić

PASTELNA RAZIGRANOST

A za sve vas kojima je ovo odviše tamno i nedovoljno živo, na primjeru sljedeće blagovaonice ćemo vam pokazati kako pastelnim tonovima unijeti uskršnji ugođaj u svoj dom.

InDizajn / Foto: Darko Mihalić

Dvije nijanse su dominantne u ovoj dekoraciji – pastelno zelena i ružičasta. Kada je riječ o prigodnim dekoracijama, kao što su primjerice blagdanske, stolnjak je još uvijek neizostavan element, a upravo on je biran u zelenoj boji. Ostatak dekoracija i posuđa je ružičasti, uključujući i pribor za jelo. Cvijeće je uvijek tu za pravi proljetni dojam, a u ovom slučaju povezalo je i boje.

InDizajn / Foto: Darko Mihalić

Ne zaboravite dekorirati i ostatak stana!

InDizajn / Foto: Darko Mihalić

Sigurni smo da vam se svidio barem jedan od ova dva prijedloga. Osim toga, uvijek možete napraviti i kombinaciju ta dva, ili dodati druge boje, one koje su vama draže ili one koje će se bolje uklopiti u vaš interijer. Bez obzira na to za koju varijantu ćete se odlučiti, najvažnije je da za blagovaonskim stolom uživate s vama bliskim i dragim ljudima.

 

 

 

Komentari