DETALJI KOJI ĆE PODIĆI SVAKI DOM: izradite sami velika platna za proljetno osvježenje zidova

Prazni zidovi uvijek trebaju neki detalj, kako bi prostor bio stilski zaokružena cjelina. Predlažemo vam da sami napravite platna, a naša Tonka će vam pokazati i kako!

 


Niti jedan interijer nije potpun dok na zid ne dođu slike… zato je InDizajn odlučio predložiti jedan takav ‘uradi sam’ projekt. Naša Tonka pokazat će vam kako možete sami izraditi velike formate slika i unikatne primjerke koje možete samostalno izraditi kako bi vaš dom dobio konačan izgled.


PRVA DEKORACIJA: OSLIKANO PLATNO

Kao prvo, pripremite platno i drvene letvice od kojih ćete napraviti okvir i na njih staviti platno. Velike formate drvenih okvira potrebno je dodatno učvrstiti poprečnim letvicama kako bi spriječili savijanje okvira.

Također, kod izrade velikog formata platna za slikanje morate paziti da je drveni okvir kojeg izrađujete čvrst i da platno bude jako, jako dobro nategnuto.

Pored toga, platno je uvijek dobro premazati tutkalom i pustiti ga da se osuši.

InDizajn screenshot

DRUGA DEKORACIJA: RELJEFNI ZIDNI UKRAS

Ovaj puta Tonka će vam pokazati i kako možete izraditi reljefni zidni ukras koji je trenutno jako popularan na Instagramu.

Staru tkaninu poput plahte ili zavjese, umočite u smjesu gipsa, vode i drvofiksa i zatim ga položite na platno.

Pripazite na količinu smjese jer morate imati dovoljno da umočite cijelu tkaninu.

Ovisno o debljini tkanine, struktura na slici će biti više ili manje izražena. Tonka je koristila ono deblje pa će i struktura biti izraženija.

Kad se dobro osuši možete ga prebojiti ili ga ostaviti u natur boji koja se dobije sušenjem, sve naravno ovisi o prostoru za koji je namijenjen i vašim preferencijama.

InDizajn / Foto: Marko Cindrić

 


TREĆA DEKORACIJA: IGRA STRUKTURAMA NA PLATNU

Za treću varijantu zidne dekoracije također se Tonka poigrala strukturama, no ovaj put je koristila gumeno brtvilo za prozore i vrata.

Oblike možete odrediti sami. Ovdje je guma stavljena u obliku valova nakon čega se sve obojilo u nježno ružičastu boju.

InDizajn / Foto: Marko Cindrić

Svaki prostor ljepši je sa slikama na zidu. Iskušajte umjetnika u sebi i izradite jednu samostalno. Detalje izrade ovih dekoracija pogledajte u video prilogu!

 

Komentari