Super ideja za male stanove i apartmane: izradite originalan blagovaonski kutak

Mali domovi kao i oni privremeni poput vikendica i apartmana trebaju dobro isplaniran i iskorišten prostor. Evo kako sami možete napraviti blagovaonski kutak!

 


Ako živite u manjem stanu i nemate mjesta za blagovaonicu, sigurno će vam dobro doći ideja kako sami možete izraditi mali blagovaonski kutak.

OBLIK STOLA Ovisno o tome kakav oblik stola želite, izrežite običnu drvenu ploču u obliku kvadrata ili ovako kao i mi, polukružno. Budući da je ručno piljenje bilo prekomplicirano, InDizajn tim se poslužio ubodnom pilom.

Nakon što ste izrezali željeni oblik, bočne strane gdje je daska rezana zagladite brusnim papirom.

BOJANJE STOLA Na dasku pričvrstite nosače i stol je gotov. Osim ako ga želite obojiti. InDizajn se odlučio na svijetlu bež nijansu jer će se tako dobro uklopiti s bojama koje su zamišljene na zidu.

Kada ste gotovi s bojenjem, sami ćete zaključiti je li potrebno dodati i drugu ruku. Ako nije, ostavite vaš novi stol da se suši 6 sati.

InDizajn / Foto: Marko Cindrić

PRIČVRŠĆIVANJE STOLA NA ZID Nakon što se osušio, izbušite rupe u zidu kako biste ga pričvrstili, a prije bušenja ne zaboravite izmjeriti visinu na koju ćete ga postaviti.

BOJANJE ZIDA Zid na koji smještamo svoj blagovaonski kutak je crn i u konačnici bi stolić u svijetloj nijansi bio lijep kontrast. InDizajn je pobojao kvadrat zida u zeleno kako bi sve izgledalo još efektnije.

UKRAŠAVANJE BLAGOVAONSKOG KUTKA Pričekajte nekoliko sati da se boja osuši i potom možete pričvrstiti svoj improvizirani stol. Pridružite mu barski ili običan stolac, dodajte na zid nekoliko dekoracija, bilje i vaš blagovaonski kutak je gotov.


Komentari