MODERAN, ELEGANTAN ‘CRNI STAN’: zavirite u interijer na zagrebačkoj Trešnjevci

Vodimo vas u moderni stan na zagrebačkoj Trešnjevci kojeg je uredila dizajnerica Maja Mihovilović. Ona nam je otkrila koncept uređenja koji je bio odraz želja vlasnika, koji obožavaju tamne boje.

 


Stan koji vam predstavljamo ima 90 četvornih metara i sastoji se od spavaćeg trakta s dvije spavaće sobe te od dnevnog dijela koji je otvoreni zajednički prostor kojeg čine boravak, kuhinja i blagovaonicama. U stanu se nalaze još radna soba, dvije kupaonice u ide iz ulaznog prostora te dvije terase koje su pravi ‘šlaga na tortu’.

Glavna želja klijenta bila je imati crne boje u stanu, pa ga je dizajnerica Maja Mihovilović i nazvala ‘crnim stanom’. Vlasnici naime vole tamne boje odnosno monokromatsku paletu pa se dizajnerica time i vodila u uređenju.

Foto: Marko Cindrić

“Bez obzira na to pazili smo da prostor ne bude odviše mračan pa smo ga podizali svijetlim detaljima poput kauča. No, ipak smo se držali glavnog zahtjeva da prevladavaju tamne boje i da u stanu općenito ne bude puno boja. Iznimka su jedino autorske fotografije vlasnika koje podižu cijeli prostor i daju mu toplinu”, ističe dizajnerica.

Foto: @tu.zive.ljudi

Što se tiče materijala, vlasnici su imali jedan specifičan zahtjev: budući da u stanu boravi čak sedam maca pazilo se u odabiru materijala da budu otporni na mačje grebanje, posebno kod kauča. Bilo je također bitno u uređenju da se svjetlo što ljepše lomi na površinama i zato su odabrane PET MAT fronte za kuhinjske ormariće kao i TV komode unutar koje je kamin. Korišten je i materijal Compact koji vrlo vjerno imitira kamen te se na njemu zanimljivo lomi svjetlo.

Foto: @tu.zive.ljudi

“Kada nema puno boja, usredotočimo se na teksture i strukture kako bismo dobili vizualno bogatstvo prostora. Zato je tu i tapeta koja imitira betonsku površinu”, otkriva dizajnerica kojoj je najdraži prostor u stanu kuhinja.

 

Foto: @tu.zive.ljudi

 


A kako detaljnije izgleda kuhinja kao i ostatak stana, provjerite u video prilogu!

Komentari